29 Δεκ 2012

Τοποθετήσεις από τον απολογισμό του δήμου Θερμαϊκού





Κίνηση Πολιτών Επανομής


Οι ερωτήσεις, η τοποθέτηση και η δημόσια πρόσκληση προς το δήμαρχο για συνάντηση με τους δημότες της Επανομής από το μέλος της Κίνησης Πολιτών Επανομής, Μαριάννα Χατζημανώλη.
Η Μαριάννα, με την ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη άποψή της για το πρόβλημα που υπάρχει στο νερό που πίνουμε, δεν δίστασε να διακωμωδήσει την ύπαρξη εμφιαλωμένου νερού στο τραπέζι του προεδρείου και όχι του καθαρού και ακίνδυνου νερού της δικτύου (όπως διατείνεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ) και εξέφρασε τα παράπονα, εκ μέρους της ΚΠΕ, για την σχεδόν ακατάλληλη ποιότητα πόσιμου νερού, με συνέπεια να δεχθεί απρεπή λεκτική επίθεση από τον κ. Τροκάνα.

Αντώνης Παρταλιός

Σε τοποθέτηση - ερώτηση της Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού, ο Αντώνης Παρταλιός αναφερόμενος στην προσπάθεια των Γερμανών, μέσω του Φούχτελ, να αποσπάσει από τους υπερχρεωμένους δήμους οικόπεδα, δημοτικά κτίρια, σχολεία παραλίες κλπ δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση των δημοτών στην εκποίηση του ο δημόσιου πλούτου, λέγοντας μεταξύ άλλων :
…"Επειδή είσαστε εκλεγμένοι διαχειριστές του τόπου μας για μια τετραετία, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας και να σας διευκρινήσουμε τα εξής:
1. Ο δημόσιος πλούτος και τα κοινωνικά αγαθά δεν σας ανήκουν, και δεν μας ανήκουν. Τα κληρονομήσαμε με αγώνες των προγόνων μας και οφείλουμε να τα αφήσουμε κι εμείς στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.
2. Για οποιαδήποτε απόφαση παραχώρησης, ξεπουλήματος ή συμφωνίας μαζί τους θα πρέπει να ενημερώσετε πρώτα εμάς τους δημότες (γιατί μας αφορά όλους) κι έπειτα να δώσετε την τελική σας απάντηση.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που ακολουθήσετε τη μέθοδο του ξεπουλήματος των παραπάνω, χωρίς να μας ενημερώσετε, θα μας βρείτε απέναντί σας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα παραδώσουμε τον τόπο μας χωρίς μάχη. Φτάνει πια η ανοχή μας".


Γρηγόρης Παραδείσης

η τοποθέτηση του Γρηγόρη Παραδείση δεν ήταν και τόσο καταγγελτική όπως ίσως θα περιμέναμε πολλοί από εμάς στο ακροατήριο. Ενώ ξεκίνησε επαναφέροντας μια πρόταση που είχε κάνει και πέρυσι, στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο (περί εκποίησης δημοτικής περιουσίας), επικεντρώθηκε στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν μέσα στο 2013, λόγω μνημονίου, και κάλεσε τη διοίκηση να εστιάσει στο ερώτημα : "Τι είναι κοινωνική ανάγκη" και να φροντίσει να βρει λύσεις, ζητώντας συνεργασίες μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

Σάββας Πασχαλίδης


Η τοποθέτηση του Σάββα Πασχαλίδη αφορούσε τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών και αποκάλυψε ότι ένας ΣΜΑ, στα όρια του Δήμου μας (Σχολάρι - Αγ. Αντώνιος) είναι "στα χαρτιά" για να γίνει στο άμεσο μέλλον.
Επέστησε την προσοχή των διοικούντων στο να σκύψουν το κεφάλι πάνω από τις συλλογικότητες και να σταματήσουν να φοβούνται την επαφή με τους πολίτες γιατί μόνο η συνεργασία αυτή θα φέρει αποτελέσματα τις δύσκολες εποχές που θα ακολουθήσουν.

Χρήστος Ιβάνοβιτς


"Είστε ο μοναδικός δήμος που κάνατε έργο που δεν φαίνεται..."
Ο Χρήστος Ιβάνοβιτς, έθεσε ξανά το πρόβλημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που "βομβαρδίζουν τα παιδιά αλλά και όλους τους κατοίκους με ακτινοβολία και τόνισε την ανάγκη, να αναθεωρήσει ο δήμος τη εχθρική στάση του απέναντι στις συλλογικότητες όπως είναι η Πρωτβουλία Πολιτών και η Κίνηση Πολιτών.
Υ.Γ. Δυστυχώς, οι διαδικασίες είναι τέτοιες που ναι μεν δίνουν βήμα στον δημότη αλλά δεν γίνεται διάλογος παρά μόνο στο τέλος δίνονται ολιγόλογες, σύντομες απαντήσεις. Αυτό φυσικά εξυπηρετεί τους διοικούντες αφού ούτε καν αυτή "τη μέρα του πολίτη" όπως κακώς την ονομάζουν δεν μπορούν να "έρθουν" κοντά στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου