30 Δεκ 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


Συγκέντρωση στο " Άττικα " στην Ερμού και πορεία προς την ΟδόΑθηνάς πραγματοποίησαν οι εμποροϋπάλληλοι στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας τους ενάντια στην κατάργηση της Κυριακήςαργίας που επιχειρεί η κυβέρνηση, επιτρέποντας το άνοιγμα των μικρών, σε πρώτη φάση, εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακέςτου χρόνου.
"Η Κυριακή ημερά των εργατών και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών" ήταν ένα από τα συνθήματα των εμποροϋπαλλήλων στην πορεία της Αθήνας αλλά και στις ανάλογες συγκεντρώσεις,εξορμήσεις και πορείες που έγιναν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσ/κηΓιάννενα κ.λπ.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ έχει αντιταχθεί στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και έχει ζητήσει να παρέμβει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε ναξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα αυτό.
Παράλληλα, η ΕΣΕΕ απηύθυνε έκκληση στους υπαλλήλους που θα απεργήσουν «να συμβάλουν ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς».
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των εμπορικών συλλόγων για το εορταστικό ωράριο, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, σήμερα Κυριακή, έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά.
Τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στην Αθήνα, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στον Πειραιά και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
Την Τρίτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα είναικλειστά. Από Πέμπτη 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου