9 Ιαν 2014

ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΜΑΤ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ

ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ !

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Π. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ. Η ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ



Το αποκρουστικό πρόσωπο του αυταρχισμού και της ωμής τρομοκρατίας αποκάλυψε η κυβέρνηση Σάμαρα, κατά τη διάρκεια των σημερινών κινητοποιήσεων ενάντια στη "φιέστα" για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση μετέτρεψε το κέντρο της Αθήνας σε αστυνομοκρατούμενο απροσπέλαστο φρούριο, αποκλείοντας δρόμους και επιστρατεύοντας χιλιάδες αστυνομικούς και όλες τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ στους δρόμους της πόλης έκαναν την εμφάνισή τους και παρακρατικά στοιχεία!

Την πρωτοφανή αντιδημοκρατική απαγόρευση συναθροίσεων που εξέδωσε η Αστυνομία (βλ. παρακάτω) ακολούθησε η ωμή τρομοκρατία, καθώς στα Προπύλαια, τα οποία βρέθηκαν από νωρίς υπό ασφυκτικό αστυνομικό αποκλεισμό για να αποτραπεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση οργανώσεων της Αριστεράς στις 6 το απόγευμα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν ανελέητο χημικό πόλεμο, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Η αστυνομία προχώρησε σε αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις, περνώντας χειροπέδες, μεταξύ άλλων, και στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πάυλο Αντωνόπουλο. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την Πανεπιστημίου, ωθώντας με τη βία τους συγκεντρωμένους προς την Ομόνοια.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Παρά την αστυνομοκρατία και τον ωμό αυταρχισμό της κυβέρνησης, οι οργανώσεις της Αριστεράς απηύθυναν νέο κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6:30 μ.μ. ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωσή της, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την προκλητική κατασταλτική βία των ΜΑΤ, με την οποία διέλυσε τη συγκέντρωση στα Προπύλαια και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου και των άλλων συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Παύλος Αντωνόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη διαδήλωση και της  αντίστασης κατά της Αρχής και θα περάσει αυτόφωρο την Πέμπτη στις 11:30 στην Ευελπίδων. Στις 11:00 καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς.

Η αστυνομία διατηρεί αποκλεισμένο το κέντρο με συνέπεια να έχουν ερημώσει όλοι οι δρόμοι της Αθήνας, ενώ στην Ομόνοια τα ΜΑΤ έχουν φράξει την Πανεπιστημίου στο ύψος των Χαυτείων και επιτίθενται με δακρυγόνα και γκλομπς σε οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα προσπαθεί να περάσει τον αστυνομικό κλοιό. Τελικά, οι διαδηλωτές υποχώρησαν συντεταγμένα και έφτασαν στο Πολυτεχνείο λίγο πριν τις 8:00 μ.μ., όπου και διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν περαιτέρω επεισόδια.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, καθώς και ο Άγγελος Χάγιος εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετέβησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να καταθέσουν διάβημα για την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μετά την παράσταση που έκανε στην ΓΑΔΑ για την αναίτια σύλληψη του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και γνωστού στελέχους της Αριστεράς Παύλου Αντωνόπουλου δήλωσε:

"Η χουντικής έμπνευσης απαγόρευση των σημερινών διαδηλώσεων ολοκληρώθηκε με την αναίτια σύλληψη και μάλιστα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου καθώς και τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατά του γνωστού αγωνιστή της Αριστεράς Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αναίτια σύλληψή του και την παραπομπή του αύριο στο αυτόφωρο. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει."

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, δεν θα παραβρεθεί στη σημερινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο της έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και για όλη την Τετάρτη θα ισχύσουν έκτακτα αστυνομικά μέτρα καθώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του πρόεδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και του Κολλεγίου των Επιτρόπων.
Η κοινή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων και του υποργικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε στις 13:00 στο Ζάππειο. Ακολούθησε γεύμα εργασίας και στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαράς.  Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου και ακολούθησε η συνάντηση Σαμαρά-Μπαρόζο.

Στις 19:30 το απόγευμα ξεκίνησε η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα για αύριο δεν θα επιτραπεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων κατά τις ώρες 00.01΄έως 24.00΄ στην Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στις παρακάτω κάθετες οδούς:
-Αιγινήτου, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
-Λούρου, Λαμψάκου, Σεμιτέλου & Κερασούντος, στο τμήμα τους μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου.
-Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κατά τις ώρες 15.00΄έως πέρατος:
- Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Ζαχάρωφ και Β. Αλεξάνδρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Λ. Β. Κων/νου, στο τμήμα της από τη συμβολή των οδών Β. Αλεξάνδρου και Σπ. Μερκούρη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
-Γέλωνος, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασ. Κων/νου.
-Γενναδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Δεινοκράτους, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Αναπήρων Πολέμου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Βλαδίμηρου Μπένση, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.
-Μονή Πετράκη, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Ταυτόχρονα, για αύριο θα είναι σε ισχύ και απαγόρευση των συναθροίσεων στην περιοχή της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς-Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής. Επίσης στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».



«ΦΡΟΥΡΙΟ» ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ

Αποκλεισμένο θα είναι το Ζάππειο από την Τετάρτη και για τους επόμενους έξι μήνες καθώς θα αποτελεί την «έδρα» της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών θα φρουρούν το μέγαρο σε αυτό το διάστημα. Για την καλύτερη εποπτεία - ασφαλεια μάλιστα, έχει δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα Ζαππείου, το οποίο στελεχώνουν 150 αστυνομικοί ειδικά εκπαιδευμένοι στην ασφάλεια χώρων, ενω ειδικά κλιμάκια της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής θα βρίσκονται επί 24ώρου βάσεως σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Επί ποδός θα βρίσκεται, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, και ομάδα κρούσης των ΕΚΑΜ, με ειδική εκπαίδευση σε σενάρια ομηρίας - απαγωγής, που θα εποπτεύουν καθημερινά τον χώρο όπου θα βρίσκονται οι ευρωπαίοι ηγέτες. Παράλληλα, ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε κεντρικά κτίρια γύρω από το Ζάππειο, ενω ελικόπτερα της αστυνομίας θα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή ώστε να επιβλέπουν τις μετακινήσεις των ηγετών, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που τυχόν να πραγματοποιηθούν και να ενημερώνουν το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

"Χαίρομαι γιατί η εικόνα του Ζαππείου είναι εξαιρετική. Τεχνικά είμαστε απολύτως έτοιμοι για τα αυριανά επίσημα εγκαίνια της ελληνικής προεδρίας", δήλωσε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επιθεώρηση του χώρου, και πρόσθεσε πως «το πρώτο εξάμηνο του 2014 είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και για την Ελλάδα γιατί, όπως είπε, είναι πραγματικά το εξάμηνο της αλλαγής».

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απαγόρευση διαδηλώσεων:

"Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.
Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό."

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου