13 Ιαν 2014

Απο εισαγγελέα παιρνούν σήμερα οι συλληφθέντες για την διαμαρτυρία ενάντια στην κεραία στο γήπεδο της Επανομής

Από εισαγγελέα θα περάσουν σήμερα  το μεσημέρι οι 7 πολίτες που συνελήφθησαν χθες μετά από διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της Επανομής ενάντια στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο της περιοχής.Πρόκειται για την κεραία μεγάλης ισχύος που τοποθετήθηκε απο την Cosmote έναντι τιμήματος που εισπράττει η ομάδα της Αναγέννησης Επανομής. Η συγκεκριμένη κεραία που έχει μεγάλη δραστική ισχύ τοποθετήθηκε εντός του γηπέδου, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από τον αγωνιστικό χώρο, όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων απο τις πρώτες πολυκατοικίες της Επανομής και ακόμα χειρότερα σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από το ΕΠΑΛ Επανομής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επανομής.


Οι συγκεντρωμένοι- μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος γονέων της περιοχής και μαθητές, βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και ανάρτησαν πανό πριν ξεκινήσει ο αγώνας Καρδίας - Επανομής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κεραία  που βρίσκεται στο χώρο του γηπέδου. Η κινητοποίηση έγινε μετά απο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Επανομή. Να σημειωθεί ότι η κεραία αδειοδοτήθηκε κατ' εξαίρεση ενώ δίπλα στο γήπεδο βρίσκονται τα σπίτια του χωριού.

Μετά από ενημέρωση του διαιτήτη του αγώνα στον αρμόδιο εισαγγελέα η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ματαίωση αγώνα με τον αθλητικό νόμο (για παρακώλυση ποδοσφαιρικού αγώνα και χουλιγκανισμό σύμφωνα με τον νόμο Ορφανού) καθώς ο διαιτητής αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα και συμπλήρωσε το σχετικό φύλλο αγώνα.

Στο σημείο βρέθηκε και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Λ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου η οποία δήλωσε στο alterthess: "Οι κάτοικοι και φορείς της Επανομής  κινητοποιούνται ενάντια στη κεραία κινητής τηλεφωνίας, μεγάλης ισχύος, που βρίσκεται εντός του γηπέδου. Μετά τη διαμαρτυρία ο διαιτητής ματαίωσε λόγω ελλειπούς φωτισμού τον αγώνα. Έτσι βάσει του αθλητικού νόμου έγιναν οι συλλήψεις".

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εθελοντών Μεσημερίου "Οι συγκεκριμένες κεραίες εκπέμπουν ηλεκτρομαγνιτική ακτινοβολία οι οποίες έχουν θερμικές και βιολογικές συνέπειες. Ο Νόμος περί κεραιών αναφέρεται μόνο στις θερμικές συνέπειες αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι εκατοντάδες μελέτες έχουν δείξει ότι οι συνέπειες της ηλεκτρομαγνιτικής ακτινοβολίας των κεραιών έχουν και άμεσες βιολογικές συνέπειες. Είναι γνωστή η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αποδέχεται ότι τα ηλεκλτρομαγνητικές ακτινοβολίες έχουν μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου, όπως και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το κοινοτικό δίκαιο επιβάλουν την αρχή προφύλαξης του κοινού από τις βιολογικές συνέπειες της ηλεκτρομαγνιτικής ακτονοβολίας. των κεραιών".

" Οι συγκεκριμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν εντελώς ειρηνικά για ένα θέμα που αφορά όλη την Επανομή και δεν είχαν καμία χουλιγκανική δραστηριότητα. Αύριο Δευτέρα 13/01 στις 12:00 το μεσημέρι συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου θα περάσουν αυτόφωρο οι συμπολίτες μας. Τίποτα δεν είναι πάνω από την υγεία των παιδιών μας και όλων των πολιτών. Καμία ιδιωτική εταιρεία πληρώνοντας 2-3 ξεφτιλισμένους παράγοντες δεν μπορεί να δηλητηριάσει την υγεία μας. Καλούμε όλες τις οργανώσεις και κινήσεις Πολιτών σε συμπαράσταση." τονίζει ο Σύλλογος Εθελοντών Μεσημερίου.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει από την πλευρά του την καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας που μοναδικό στόχο είχε την υπεράσπιση της υγείας των κατοίκων από την  ακτινοβολία της κεραίας μεγάλης ισχύος που εγκαταστάθηκε στο γήπεδο της περιοχής. Αποδοκιμάζει ακόμη την σκανδαλώδη «κατ`εξαίρεση» αδειοδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας  εντός γηπέδου δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. "Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των κατοίκων στο περιβάλλον και την υγεία" τονίζει τέλος καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 12 έξω από τα δικαστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου