13 Ιουν 2013

ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

tourkia-diadiloseisΣΤΗΝ ΤΑΞΙΜ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!
ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΑΠ’ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ «ΦΙΜΩΣΕΙ» ΤΟ TWITTER!
 
Η κυβέρνησή Ερντογάν έχει επιλέξει να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα

Όμως, κυβερνητική τρομοκρατία και οι απειλές δεν έχουν σταθεί ικανές για να ανακάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των διαδηλωτών.

Μια λαοθάλασσα από εργαζόμενους, νέους και νέες έχει ξεχυθεί στις περισσότερες πόλεις της Τουρκίας για 13η ημέρα!

κινητοποιήσεις γίνονται όλο και μαζικότερες, καθώς τις τάξεις των διαδηλωτών πλαισιώνουν όλο και περισσότεροι εργάτες, μέλη συνδικάτων και κομμάτων της αντιπολίτευσης!
Η μαζικοποίηση , μάλιστα, των διαδηλώσεων συντελείται με καινοτόμους τρόπους (χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των άλλων σύγχρονων μέσων επικοινωνίας) τα οποία η κυβέρνηση, όσο και αν προσπαθεί (βλ.παρακάτω "Ο Ερντογάν ετοιμάζει νόμο για να "φιμώσει" το twitter"), δεν είναι σε θέση να ελέγξει απόλυτα!

Μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης-σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι αρχές απομακρύνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι διαδηλωτές. Τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για δύο τραυματίες. Με δακρυγόνα διέλυσε η αστυνομία συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στο κέντρο της Άγκυρας, το βράδυ της Δευτέρας (10/6).

Η επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί όταν εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες νερού για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές και τα οδοφράγματα που είχαν στήσει γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Η αστυνομία αφαίρεσε τα πανώ που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει την διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί. "Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τα σύμβολα και τις φωτογραφίες πάνω από το άγαλμα του Ατατούρκ και πάνω στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε άλλο στόχο", έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και πρόσθεσε: "Δεν θα αγγίξουμε το Πάρκο Γκεζί και το Ταξίμ".

Πλατεία Ταξίμ 11-06 (φωτ: Al Jazeera)  
Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές με αντιασφυξιογόνες μάσκες και πλαστικά κράνη συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά που οδηγούν από την πλατεία στο πάρκο, ενώ η αστυνομία έχει παρατάξει τα οχήματα με τις αντλίες νερού γύρω από την πλατεία. Η τηλεόραση έδειξε εικόνες από συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μικρών ομάδων διαδηλωτών στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταξίμ και γίνεται λόγος για τουλάχιστον δύο τραυματίες.


Νωρίς το πρωί της Τρίτης (11-6) δυνάμεις κασταστολής κατευθύνθηκαν από το Gumussuyu πρός την πλατεία Ταξίμ και ξεκινήσαν απρόκλητα να ρίχνουν δακρυγόνα! Η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά επεκτάθηκε αργότερα και στην Πλατεία Ταξίμ! Διαδηλωτές μπροστά στο άγαλμα της Ταξίμ κρατούσαν στα χέρια τους πανώ με συνθήματα ενώ η αστυνομία ετοιμαζόταν να τους επιτεθεί. Οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής προσπάθησαν βίαια να κατεβάσουν τα συνθήματα και τις σημαίες. Εκφώνησαν επίσης ανακοίνωση στην οποία είπαν ότι δεν θα επέμβουν στο πάρκο Gezi.

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Το βράδυ της Δευτέρας, οι δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας επενέβησαν στην περιοχή κοντά στη λεωφόρο Τουναλί Χιλμί, μια αναβαθμισμένη περιοχή της Άγκυρας η οποία ήταν κλειστή από τα οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές. Στην περιοχή -που έως τώρα είχε μείνει ανεπηρέαστη από τις συγκρούσεις -έγινε χρήση μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων αναγκάζοντας τους εστιάτορες να κλείσουν τα καταστήματα και τους πελάτες να τρέχουν για να αποφύγουν τα χημικά.
Υπό το βάρος των αντιδράσεων που συνεχίστηκαν , ο Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους διαδηλωτές την Τετάρτη ενώ η αντιπολίτευση κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει την κλιμάκωση της έντασης και να οδηγεί τη χώρα "στη φωτιά".
Τα ξημερώματα της Τρίτης (11-6) δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν επανειλλημένα στην μαζική ενωτική διαδήλωση με δακρυγόνα σε πίσω δρόμους της λεωφόρου Kenedy. Αργότερα, οι δυνάμεις καταστολής μπήκαν και στην λεωφόρο Tunus, οι άνισες συγκρούσεις εξαπλώθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από διαδηλωτές , αστυνομικοί με πολιτικά σταματούσαν τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση στις παράπλευρες οδούς και ζητάνε ταυτότητες. Οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής ,επίσης, κοιτούν με τη βία τα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Twitter και τα μηνύματα αυτών που σταματούν!!!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ΛΑΪΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μαίνεται η εργατική-λαϊκή εξέγερση σε όλη την Τουρκία! Στην Αντιόχεια δυνάμεις καταστολής μπλόκαραν τους δρόμους και η πλειοψηφία των διαδηλωτών από τα Reyhanlı, Güzelburç, Küçükdalyan και Masuklu δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν την περιοχή όπου πραγματοποιούνταν οι μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις. Ο Haluk Levent βρίσκεται στην περιοχή όπου γίνονται οι διαδηλώσεις και υποστηρίζει τον κόσμο με τα τραγούδια του.
Στην πόλη Μπόλου πραγματοποιείται εκδήλωση ανάγνωσης βιβλίων και παρουσίασης ταινιών στην λεωφόρο Bankalar σε αλληλεγγύη με την αντίσταση του πάρκου Γκεζί.
Ο κόσμος της Σαμσούντας συνεχίζει να αντιστέκεται στον φασισμό του AKP (σ.σ. κυβερνών κόμμα) στα σημεία διαδηλώσεων.

 Φωτογραφία: Εσκισεχίρ, 10 Ιουνίου, στo μέτωπο του αγώνα.


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ «ΦΙΜΩΣΕΙ» ΤΟ TWITTER
 
Την εξέγερση που πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων ετοιμάζεται να πολεμήσει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας... επιβάλλοντας την διαδικτυακή «τάξη».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, της καταστολής και της βίας Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα χαρακτήρισε ως «μπελά» το Twitter, τώρα προσανατολίζεται στην εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων που στόχο έχουν να επιβάλουν τον «έλεγχο» του διαδικτύου.
Στενός συνεργάτης του τούρκου πρωθυπουργού δεν δίστασε να δηλώσει ότι τα ψέμματα που διακινούνται μέσα από το Twitter και το Facebook είναι πιο επικίνδυνα ακόμα και από τις βομβιστικές επιθέσεις.

Το κυβερνών κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ) με την αιτιολογία ότι τα μέσα αυτά που έχουν στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία της κοινωνίας.

Πηγη: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου