21 Αυγ 2015

Δήλωση παραίτησης πέντε μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης




Δήλωση παραίτησης



Προς:   Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης,
              Οργανωτικό γραφείο,
              Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ


Με την παρούσα δήλωση παραιτούμαστε από μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης όπως και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραφράζοντας την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 25ης Γενάρη και αγνοώντας το 62% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, ψήφισε και εφαρμόζει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, που θα διαλύσει την ελληνική κοινωνία, σε μια συμφωνία χωρίς τέλος, με συνεχή προαπαιτούμενα, μέτρα και εφαρμοστικούς νόμους.
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τον κόσμο που την εμπιστεύτηκε, πρόδωσε τις προσδοκίες του και τσάκισε την ελπίδα.

Τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν κρίσιμες αποφάσεις, χωρίς να προβούν πρώτα στην κρίση των οργάνων του κόμματος, απαξιώνοντας για άλλη μια φορά τις συλλογικές μας αποφάσεις. Από το 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκεται μονίμως η απόκλιση από τις θέσεις του κόμματος στον δημόσιο λόγο και η απαξίωση αυτών ως «ανεπίκαιρων» και «ανεδαφικών». Αυτή η τακτική εντάθηκε από τη μέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κορμός της κυβέρνησης κάτω από το σχήμα που έλεγε «τώρα κυβερνάμε και πρέπει να σοβαρευτούμε»!

Το Συνέδριο που αποφασίστηκε να γίνει το Σεπτέμβρη, θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και υπογραφών, αδύναμο να αλλάξει το δρόμο στον οποίο μας έβαλε η ίδια μας η ηγεσία. Δεν θεωρούμε πως το «δημοκρατικό» -όπως καλείται- συνέδριο έχει νόημα, τη στιγμή που τοποθετήθηκε μετά από τις εκλογές, πράγμα που σημαίνει πως το πρόγραμμα με το οποίο θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει «από τα πάνω».

Οι στρατηγικές επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίστηκαν με τις επιλογές των κομμάτων του «μνημονιακού τόξου» και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εκφράσουν τα λαϊκά στρώματα που βάλλονται καθημερινά από την εφαρμογή των μνημονίων και της πολιτικής λιτότητας.

Στις συνεδριάσεις της Ν.Ε. είχαμε πολλές φορές εκφράσει έντονα τη διαφωνία μας με λογικές διαχείρισης και με την άνευ όρων αποδοχή των επιλογών της ηγετικής ομάδας. Καταδικάσαμε την άμβλυνση των κόκκινων γραμμών που είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση από τις θέσεις του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πιέσαμε να μην γίνουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για πρόσωπα που έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στο πολιτικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σεβόμενοι πάντα τις αρχές της Αριστεράς, διαφωνούσαμε τεκμηριωμένα και χωρίς ιδιοτέλεια σε λογικές αλλοίωσης της λειτουργίας των οργάνων μας, μέσα από τη λογική επιδίωξης εντάξεων «εν τάχει» και άνευ όρων νέων μελών στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από κρίσιμες διαδικασίες των οργάνων του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να είναι ο φορέας εκείνος ο οποίος θα έφερνε την αλλαγή και δεν θα έκανε πίσω στις δεσμεύσεις για υποστήριξη των αδυνάτων. Όφειλε να μην υποχωρήσει θυσιάζοντας στο βωμό του κεφαλαίου και της ελεύθερης αγοράς τη δημόσια περιουσία.

Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, αποχωρούμε από τη Ν.Ε. και τον ΣΥΡΙΖΑ, απόφαση που δεν ήταν εύκολη, ούτε πάρθηκε ελαφρά τη καρδία. Ο δρόμος της Αριστεράς δεν ήταν ποτέ στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο αγώνας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζεται εκτός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αποτελεί πλέον αναπόφευκτα μέλος του «μνημονιακού τόξου».

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, μέλος Ν.Ε.
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ, μέλος Ν.Ε.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, μέλος Ν.Ε. και Γραμματίας
ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, μέλος Ν.Ε.
ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, μέλος Ν.Ε. και Γραμματίας


Παρασκευή 21/08/2015






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου