Ευρωφηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ: Παλλαϊκό κάλεσμα νίκης και ανατροπήςΤο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ "είναι το δικό σας ψηφοδέλτιο", τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος του ΚΕΑ για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, κατά την παρουσίαση ενός ψηφοδελτίου "νίκης και ανατροπής", το οποίο συμπυκνώνει όλους τους αγώνες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, πλαισιωμένο από τη συλλογική σοφία και την εμπειρία που διαθέτει η ριζοσπαστική Αριστερά. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν την οργή τους σε πολιτική πράξη προκειμένου η χώρα να αλλάξει τροχιά και να εφαρμόσει το πρόγραμμα σωτηρίας και ανάπτυξης που προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Παρουσίαση ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ





"Παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο νίκης και ανατροπής", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: "Ποτέ άλλοτε δεν καταφέραμε να συνδυάσουμε σε ένα ψηφοδέλτιο τόσο αποτελεσματικά την εμπειρία και τη συλλογική σοφία με την αγωνιστικότητα και τον ριζοσπαστισμό. Τη γνώση της διανόησης με το αυθόρμητο των κινημάτων. Το νεανικό με το ώριμο. Στο ψηφοδέλτιό μας εκφράζονται και εκπροσωπούνται: η Αντίσταση, η αντιδικτατορική πάλη, τα δημοκρατικά κινήματα, τα σκιρτήματα λαϊκής πρωτοβουλίας, οι συλλογικότητες, η εργατική τάξη, οι επιστήμονες, οι νέοι, οι γυναίκες, η κοινωνική αλληλεγγύη. Όλοι οι μεγάλοι και μικροί αγώνες των καιρών μας. Αλλά και η σύγχρονη ιστορία των αγώνων του λαού μας".

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε: "Αυτό, ναι, είναι το δικό μας ψηφοδέλτιο. Αυτό, ναι, τολμώ να πω, απευθυνόμενος σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, είναι το δικό σας ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο που σε κάθε όνομά του αναπνέει μια παρότρυνση: Έλληνες σηκωθείτε".

Καλώντας "κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα", ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: "Κάνε την οργή σου πολιτική πράξη. Μην πέφτεις στην παγίδα του καναπέ. Αυτό θέλει το σύστημα. Μην πέφτεις στην παγίδα της αποχής. Αυτό θέλει το σύστημα. Μην πέφτεις στην παγίδα ότι όλοι ίδιοι είναι. Αυτό θέλει το σύστημα. Μην πέφτεις στην παγίδα του πολιτικού life style που παίρνει την αλήθεια σου και σου την κάνει λιώμα".

Στην πρώτη γραμμή οι νέοι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους νέους ανθρώπους σημειώνοντας πως "η μοίρα σας δεν είναι ούτε η υποταγή στην όποια εξουσία ούτε η υπακοή στην όποια αυθεντία. Ούτε και στη δική μας, για να είμαστε εξηγημένοι. Αμφισβητήστε την εξουσία, αμφισβητήστε τους μεγιστάνες της διαπλοκής, αμφισβητήστε τους μονόδρομους, αμφισβητήστε τους καθηγητές της υποταγής που εμφανίζονται είτε με μανδύα μετριοπάθειας είτε με μανδύα ανέξοδης και αδιέξοδης ισοπέδωσης. Πολεμήστε την Μπανανία που προσπαθούν να χτίσουν στα ερείπια του μέλλοντός σας. Πολεμήστε τη μιζέρια, τη δειλία, την αποβλάκωση, την αποχή. Πολεμήστε το σύστημα που σας θέλει χωρίς δικαιώματα".