3 Απρ 2014

Π. Λαφαζάνης: "Σας προκαλούμε: Φύγετε, αμέσως τώρα"

"Σας προκαλούμε: φύγετε, αμέσως τώρα". Με τη φράση αυτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε εθνικές εκλογές, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Με σκαιή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, που ισχυρίστηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.


(Video)
(Video)


"Η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει τίποτα στη χώρα. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι εθνικές εκλογές, να μιλήσει ο λαός και να δώσει λύση", υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης επισημαίνοντας ότι "η συγκυβέρνηση είναι υπεύθυνη γι' αυτά που συντελούνται και υπονομεύουν τη Δημοκρατία". Μάλιστα κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να φύγει από την κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά, ότι δεν καταλαβαίνει". "Είναι άκρως επικίνδυνη η παρουσία σας", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι "η μόνη προσφορά του ΠΑΣΟΚ είναι να αποχωρήσει τώρα από την κυβέρνηση".

"Τώρα αρχίζει να αναδεικνύεται το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τον Α. Σαμαρά. Υπεύθυνοι για όσα διαδραματίσθηκαν στο τρίγωνο Δικαιοσύνη – Χρυσή Αυγή – Κυβέρνηση είναι ο Α. Σαμαράς, βγαίνει βαρύτατα εκτεθειμένος και για την σκιά του που είχε στη Βουλή και από τις ομολογίες που προκαλούνται από την στιχομυθία Κασιδιάρη – Μπαλτάκου που ενοχοποιεί τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τον ρόλο του και την κατεύθυνσή του", υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ΝΔ ότι "είστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσετε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο αρκεί να κρατηθείτε στην εξουσία". "Αυτή είναι η ακροδεξιά αντιδημοκρατική ατζέντα που επιβάλλετε. Χρησιμοποιείτε θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να ανατρέψετε την πορεία των πραγμάτων που είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς", τόνισε.

Για την Χρυσή Αυγή ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι "είναι φανερό πλέον ότι δεν πρόκειται για αντισυστημική δύναμη. Ήταν σε συνεννόηση σύμπραξη με ισχυρότατους θύλακες με τα κέντρα εξουσίας". "Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η χρυσή εφεδρεία του συστήματος. Δεν είναι αντιμνημονιακή δύναμη, είναι βαθύτατα συστημική δύναμη", υπογράμμισε.

"Δεν είναι ιδιοκτησία σας η χώρα και δεν μπορείτε να εκμηδενίζετε μέχρις εξαφανίσεως τη Δημοκρατία. Έχετε προκαλέσει κυνικά και ωμά όλη την κοινωνία, πέρα από πολιτικά και κομματικά σύνορα, με τις πράξεις και τις παραλείψεις σας", τόνισε ο Π. Λαφαζάνης και επεσήμανε: "αυτά που ακούμε απειλούν και κατακρεουργούν την Δημοκρατία, Είναι συνέχεια και ποιοτική αναβάθμιση μίας αντιδημοκρατικής αυταρχικής πορείας. Δεν ήταν μόνο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, μίας πολύ κρίσιμης θέσης για την λειτουργία στη Βουλής της κυβέρνησης. Παρενέβαινε άμεσα και ευθέως στο κυβερνητικό έργο με το πιο ανοιχτό τρόπο".

Για τον ρόλο Μπαλτάκου ο Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε: "Ήταν ο άνθρωπος ορχήστρα στην κυβέρνηση. Στην ουσία μιλάμε για τον νούμερο 2 στην κυβέρνηση. Δυστυχώς ήταν πάνω από τους υπουργούς, Ήταν η σκιά, η φωνή και η εντολή του πρωθυπουργού στη Βουλή και αυτό το γνώριζαν οι πάντες. Είχε αναλάβει αντιθεσμικό ρόλο με εντολή και κάλυψη του Πρωθυπουργού".

Ο ΣΥΡΙΖΑ "επικαλείται τη λάσπη της Χρυσής Αυγής, την υιοθετεί και την έχει βάλει στον ανεμιστήρα. Εσάς θα πάρει η μπάλα", ισχυρίστηκε απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: "Μαζί πηγαίνατε, χεράκι - χεράκι και στις ψηφοφορίες και στην τακτική και στην φρασεολογία". "Ταυτίζεστε με αυτούς. Αυτό θα μείνει στην ιστορία ως το πιο μελανό σημείο" είπε ο Γ. Μιχελάκης, ενώ υποστήριξε ότι "στο διάλογο που δημοσιοποιήθηκε γίνεται σαφές ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα. Το αγνοείτε για ψηφοθηρικούς λόγους και είναι ντροπή να ταυτίζεστε με αυτές τις θέσεις".

"Κερδίζει η Δημοκρατία όταν προσθέτουμε και άλλους στους εχθρούς της; Θέλετε να ενοχοποιήσετε τη Ν.Δ., το κόμμα που εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία το 1974; Θέλετε να ταυτίσετε τη Ν.Δ. ή ένα τμήμα της ότι έχει φιλοναζιστικές απόψεις; Είναι έγκλημα κατά της Δημοκρατίας και αθωώνετε την Χρυσή Αυγή", υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ "αποτελεί πολιτική ιδιοτέλεια. Έχετε συγκεκριμένο σκοπό: να πλήξετε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό". Για τον παραιτηθέντα γενικό γραμματέα της κυβέρνησης η Σ. Βούλτεψη είπε ότι "προφανώς υπερέβη το ρόλο του" και ανέφερε ότι "δεν του επιτρέψαμε να μας υποδείξει το ρόλο μας". "Το συγκεκριμένο γεγονός οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε ως μεμονωμένη ανοησία και απαράδεκτη ατομική συμπεριφορά", είπε.

ΠΑΣΟΚ: Πάντως, στηρίζουμε την κυβέρνηση

Στηρίζουμε στην κυβέρνηση, αλλά μπαίνουν ζητήματα λειτουργίας της, παραδέχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος απαντώντας στη Βουλή στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. "Το ΠΑΣΟΚ πήρε τα πάντα απάνω του για την κρίση. Ε, όχι όμως να μας κατηγορούν για τη Χρυσή Αυγή και τον Μπαλτάκο. Άλλοι την θώπευαν, και από αριστερά και από δεξιά", υποστήριξε και ισχυρίσθηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας στην διακαναλική συνέντευξη που έδωσε ζήτησε παραιτήσεις υπουργών, ενώ ο Π. Λαφαζάνης όλης της κυβέρνησης. "Εγώ σε ποιον να απαντήσω; Προτιμώ να απαντήσω στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ", σχολίασε.

Ο Π. Κουκουλόπουλος ρώτησε ακόμη την Χρυσή Αυγή αν οι συναντήσεις Μπαλτάκου – Κασιδιάρη ήταν εν γνώσει της: "Ο Ηλ. ο Κασιδιάρης είναι ακόμη μέλος της Χρυσής Αυγής; Γνωρίζατε ότι συνομιλούσε ο Κασιδιάρης με τον Μπαλτάκο, ναι ή όχι;".

"Την απάντηση την έδωσε ο Γ. Παπανδρέου που είπε ότι είναι μία σκευωρία. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα πράξουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να αποδείξουμε την αθωότητά μας σας κίνημα και σαν άτομα", απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος χαρακτήρισε νούμερο 2 της κυβέρνησης τον Τάκη Μπαλτάκο. "Κοιμήθηκε στο Άγιο Όρος στο ίδιο δωμάτιο με τον Α. Σαμαρά, ίσως και στο ίδιο κρεβάτι, για λόγους οικονομίας", πρόσθεσε.


Πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου