10 Φεβ 2014

Επιτυχημένο άνοιγμα της νέας δημοτικής παράταξης «Θερμαϊκός - Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» στην τοπική κοινωνία του Δήμου Θερμαϊκού


Η δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός - Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» χθες, λίγο πριν το μεσημέρι της κυριακής, στο Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Νέας Μηχανιώνας "έδωσε το παρόν" στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών δίνοντας το στίγμα πως ο αγώνας μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στο σημερινό καλλικρατικό - μνημονιακό πλαίσιο, είναι πρώτα από όλα αγώνας επιβίωσης της αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις. Βάση αυτού δεν παλεύουμε για τον εξωραϊσμό της βάρβαρης αυτής πολιτικής  αλλά για την πλήρη ανατροπή της .

Η δημοτική παράταξη υπό τον τίτλο «Θερμαϊκός - Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» θα εκφράσει όλο το δημοκρατικό-προοδευτικό χώρο των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού και θα επιδιώξει την εκλογική νίκη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 


Πιστεύουμε πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει βασικό παράγοντα στήριξης του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης. Να αντισταθεί στη μνημονιακή υποταγή και την παράδοση των κοινωνικών  υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής  κρίσης  και βασικό στήριγμα του τοπικού –περιφερειακού σχεδιασμού.



Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία της παράταξης, προήλθε από τις δύο οργανώσεις Περαίας και Επανομής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, όπως κατά κόρον τονίστηκε στη συζήτηση, η "Συμπολιτεία" θα είναι ανοιχτή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του δήμου Θερμαϊκού. Ενώ όπως τονίζεται στο σχέδιο της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης, στόχος είναι η συγκρότηση «μιας λαϊκής συμμαχίας με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας , ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται ή ανήκουν.  Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι λαϊκές συμμαχίες έχουν τη δυναμική να αλλάξουν τα πράγματα».


Με βάση τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από το ακροατήριο, θα δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες 11μελής Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης, η οποία θα καλέσει για την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης από τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι είναι σύμφωνοι με την «Συμπολιτεία», ενώ με βάση τις υποδείξεις που θα γίνουν, θα επιλεγεί και ο επικεφαλής της παράταξης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου