15 Ιαν 2014

Δελτίο Τύπου - Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου για τις συλλήψεις πολιτών κατά τη διάρκεια ειρηνικής παράστασης διαμαρτυρίας στην Επανομή.

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου για τη σύλληψη επτά πολιτών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο γήπεδο της Επανομής.




Την Κυριακή 12-01-2014 περισσότερα από 200 άτομα κάτοικοι, μαθητές αλλά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Επανομής συμμετείχαν σε ειρηνική διαμαρτυρία στο αθλητικό στάδιο της Επανομής προκειμένου να αντιδράσουν και να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία ενάντια στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του σταδίου.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω στάδιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου και σχεδόν σε άμεση γειτνίαση με τις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Κ και του ΕΠΑΛ Επανομής ενώ οι θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του δεύτερου σχολείου είναι ακριβώς κάτω από την κεραία στο όμορο οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος και καθημερινά κάνουν εργαστηριακό μάθημα οι μαθητές της γεωπονικής κατεύθυνσης.

Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες ανάρτησαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: «ΦΥΤΕΨΤΕ ΔΕΝΤΡΑ, ΟΧΙ ΚΕΡΑΙΕΣ, Πρώτα η ζωή μας – μετά τα λεφτά σας».

Μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής διαμαρτυρίας η αστυνομία συνέλαβε με εντολή εισαγγελέα επτά πολίτες της Επανομής, οι οποίοι κατηγορούνται για ματαίωση αγώνα σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο περί βίας(!), καθώς ο διαιτητής αποφάσισε τη ματαίωση του αγώνα και συμπλήρωσε το σχετικό φύλλο αγώνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα 13-01-2014 στο αυτόφωρο και μετά από αναβολή πρόκειται να δικαστούν την Τετάρτη 15-01-2014.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου δήλωσε σχετικά: «Και προσωπικά, ως πολίτης της ευρύτερης περιοχής της Επανομής, και ως μέλος του Κοινοβουλίου εκφράζω την ηθική και πολιτική μου συμπαράσταση στους επτά συλληφθέντες της Επανομής. Η ανεξέλεγκτη ουσιαστικά, νόμιμη ή παράνομη, εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε οποιοδήποτε σημείο αποτελεί πλέον μία πληγή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία τόσο σε αστικές περιοχές, όσο και στην ύπαιθρο. Είμαστε βέβαιοι ότι και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η δικαιοσύνη θα κρίνει με βάση την ουσία του ζητήματος και όχι σύμφωνα με τους «τύπους». Οι επτά ενεργοί πολίτες της Επανομής που κατηγορούνται ότι «παρακώλυσαν» τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Μαζί τους είναι ολόκληρη η τοπική κοινωνία που αντιδρά και θέλει να έχει λόγο, οργανωμένα μέσα από συλλογικότητες, για ό,τι οδηγεί στην υποβάθμιση της ζωής της».

                                                                                                                       

              Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου