7 Δεκ 2013

Π. Λαφαζάνης: Άφαντος ο Στουρνάρας – Ο Σαμαράς υπεύθυνος για τη λεηλασία

«Άφαντο» χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό. Ωστόσο, υπέδειξε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ως τον κύριο υπεύθυνο για το πολιτικό πρόβλημα: «Ο υπεύθυνος για τη λεηλασία είναι ο Πρωθυπουργός, και μη χτυπάτε το σαμάρι», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους Βουλευτές της κυβέρνησης.









Ο Γ. Στουρνάρας «υπογράφει τον Προϋπολογισμό και δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένα δευτερόλεπτο. Τυχαίο είναι;», αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ταυτόχρονα και το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, επισημαίνοντας ότι η διάψευση της πληροφορίας ήρθε από το Υπουργείο και όχι από τον Υπουργό. «Ο Γ. Στουρνάρας δεν έχει στόμα να μιλήσει; Δεν έχει στόμα να διαψεύσει;», διερωτήθηκε.

Ο Π. Λαφαζάνης αμφισβήτησε το πρωτογενές πλεόνασμα λέγοντας ότι προκύπτει επειδή δεν υλοποιείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν δίνεται η επιστροφή του ΦΠΑ. «Αυτή είναι λογική καταστροφής της χώρας. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό το πλεόνασμα για την οικονομία», υπογράμμισε.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών. «Γιατί ξεχνάτε να εγγράψετε στον Προϋπολογισμό τις οφειλές της Γερμανίας; Η μη εγγραφή του χρέους αυτού δεν έχει μόνο πολιτικές ευθύνες. Αυτή τη στιγμή εγκληματείτε», κατήγγειλε.

«Εδώ που έχουμε φτάσει η χώρα θέλει διαγραφή χρέους. Δεν είναι δυνατόν να μιλούν όλοι οι άλλοι, πλην του οικονομικού επιτελείου. Δεν είναι δυνατόν να το θέτει ο Γκουρία του ΟΟΣΑ, που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, και να μην το θέτετε εσείς», είπε ο Π. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται διαγραφή χρέους, διαγραφή χρεών των αδύναμων πολιτών, να πάρει το δημόσιο τον έλεγχο των τραπεζών και εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Τον Προϋπολογισμό του 2013 ψήφισαν 3 κόμματα. Πολύ φοβάμαι ότι τον Προϋπολογισμό του 2014 μπορεί να τον ψηφίσουν με βαριά καρδιά Βουλευτές από δύο κόμματα. Ο επόμενος Προϋπολογισμός θα κατατεθεί από κυβέρνηση της Αριστεράς, χωρίς η χώρα να έχει την κηδεμονία της τρόικας. Θα είναι χωρίς μνημόνια, θα είναι αφετηρία διεξόδου και ανόρθωσης της χώρας. Αυτό θα το επιβάλλει ο ελληνικός λαός», υπογράμμιζε καταλήγοντας ο Π. Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου