19 Σεπ 2013

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ (19/9) ΣΤΙΣ 19:30 ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Μετά τη μεγάλη, σχεδόν καθολική, συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (18/9) στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, που πέραν της καταδίκης κυβέρνησης και μνημονίων, έλαβε και μεγάλη αντιφασιστική διάσταση μετά τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι, που είχε ως αποτέλεσμα τη στυγερή δολοφονία 34χρονου αγωνιστή της Αριστεράς, συνεχίζονται και σήμερα οι απεργίες τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και γενικότερα στους εργαζόμενους του Δημοσίου.


Μετά τη τεράστια χθεσινή διαδήλωση στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και σήμερα Πέμπτη ο δημόσιος τομέας, λόγω της δεύτερης ημέρας της 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Αναβρασμός επικρατεί και στο χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη, από 11π.μ. έως 3μ.μ. και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 κάτω από το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου». Από τα καθήκοντά τους απέχουν και σήμερα οι δικηγόροι.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο των δημοτικών αστυνομικών. Θα συγκεντρωθούν στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες, καθώς πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις και συνεδριάσεις ΔΣ για να αποφασιστεί η συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, χθές συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικών που συμμετέχουν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στην απεργία διάρκειας που αποφάσισε ο κλάδος και στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ αύριο Πέμπτη, 19/9 καλούνται να αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων."

Σήμερα διεξάγονται σε όλη τη χώρα οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ για να αποφασίσουν την πορεία του μεγαλειώδους απεργιακού τους αγώνα που την Παρασκευή μετράει μια εβδομάδα. Τελική απόφαση θα ληφθεί την Παρασκευή στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Τραγελαφική και απροκάλυπτα αδιάφορη καταντά η πολιτική που συνεχίζει το Υπ. Παιδείας, αφού, μετά τη βίαιη και  απόφαση “διαθεσιμότητας” σε 2.122 καθηγητές ειδικοτήτων, τις υποχρεωτικές και αδιαφανείς μετατάξεις, έκλεισε 3 σημαντικούς τομείς σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, κλείνει τώρα 102 ΕΠΑΣ οριστικά με νέο νόμο, δημιουργώντας αλαλούμ σε όλη την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σήμερα, όμως, συνέρχονται και οι γενικές συνελεύσεις των δασκάλων προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους που ξεκίνησαν χθες, με 48ωρη απεργία. Η απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο, είτε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων, είτε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Όμως, το αγωνιστικό κλίμα είναι σαφές και καταγράφτηκε στα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των δασκάλων τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας. Οι δάσκαλοι, όπως και οι συνάδελφοί τους καθηγητές, έδωσαν μαζικά το "παρών" στο προσκλητήριο αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, συμμετέχοντας στην απεργία με ποσοστό πάνω από 85%.

 Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, στέλνοντας σχεδόν με ένα μήνα καθυστέρηση τη συνήθη εγκύκλιο για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, αντί να στείλει εκπαιδευτικούς για να το στελεχώσουν. Προφανώς, στην εγκύκλιο αναφερόταν ο υφυπουργός Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου, όταν έλεγε ότι το θέμα θα λυνόταν μέχρι την Τετάρτη. Ωστόσο, για να λυθεί το πρόβλημα, αυτό που χρειάζεται είναι να αρθούν οι προηγούμενες υπουργικές εγκύκλιοι, που παίρνουν δασκάλους από τα ολοήμερα για να καλύψουν τα κενά της πρωινής ζώνης.

 Στο μεταξύ, η ΔΟΕ με επιστολή της στους γονείς, τους ζητεί να σταθούν «συμπαραστάτες στον αγώνα μας» και τους καλούν να παραμερίσουν όσους «καλοθελητές» θελήσουν να συκοφαντήσουν αυτό τον αγώνα» .


ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στα πλαίσια της 48ωρης-18 και 19 Σεπτεμβρίου- απεργίας της ΑΔΕΔΥ σε όλο το Δημόσιο Τομέα, την Πέμπτη 19, πραγματοποιείται συναυλία-απεργιακή συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρεται :

"Στόχος η μεγαλύτερη συσπείρωση και ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στη στόχευση Κυβέρνησης και Τρόικας να συνεχίζουν να «εκτελούν» τους εργαζομένους με αντισυνταγματικές, άδικες, παράνομες απολύσεις είτε με την εφεδρεία, τη διαθεσιμότητα, την «αξιολόγηση» είτε με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργούν οργανισμούς και κοινωνικές υπηρεσίες. Που συνεχίζουν να εξοντώνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους με την άθλια λιτότητα και την εργασιακή ζούγκλα που έχουν επιβάλλει παντού διαλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Αν δεν τους σταματήσουμε, δεν θα  σταματήσουν, μέχρι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ιδιωτών - μεγαλοεπιχειρηματιών, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εμπορευματοποιήσουν-ιδιωτικοποιήσουν  τα πάντα για δικά τους και μόνο συμφέροντα.

Αν δεν τους σταματήσουμε, αν δεν συντονιστούμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, δεν θα σταματήσουν την εξόντωση μας!

Στη σημερινή συγκέντρωση-συναυλία θα είναι μαζί μας οι :ΜΑΝΟΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ"



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αλλά και στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναφέρεται η Αυτόνομη Παρέμβαση, με ανακοίνωσή της. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά:

"Η Αυτόνομη Παρέμβαση χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που έδωσαν βροντερό παρόν στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, εκφράζοντας με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αντίθεσή τους στα καταστροφικά σχέδια της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Ο αγώνας διαρκείας, που ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα, ενάντια στη διάλυση των υπηρεσιών που παρέχουν τα κοινωνικά αγαθά την παιδείας της υγείας της πρόνοιας, της ασφάλισης και τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί.

Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και τα συλλαλητήρια, έδωσαν προς όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα αντίστασης και αποφασιστικότητας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Ταυτόχρονα εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους στη στυγερή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και στις φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές, μετανάστες και αντιφασίστες από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Οι δολοφονικές επιθέσεις, είναι μέρος ενός σχεδίου, που καταστρώνει το ίδιο το σύστημα και στοχεύει την τρομοκράτηση των συνδικάτων και των αγωνιστών, το χτύπημα των εργατικών αγώνων και την συντηρητική αναδίπλωση της πολιτικής ζωής. Η προσπάθεια αυτή των φασιστικών συμμοριών θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους και τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει οι εργαζόμενοι στα Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να συντονίσουν τη δράση τους για την ανατροπή των μνημονιακών αντεργατικών πολιτικών, να επιβάλουν τον συντονισμό και τον κοινό βηματισμό, ξεπερνώντας τη προκλητική στάση της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους με την ίδια αποφασιστικότητα να συμμετέχουν και αύριο στη 48ωρη Απεργία και μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες να αποφασίσουν την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με στόχο την ανατροπή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου