12 Ιουλ 2013

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ (11/7) ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜ/ΝΙΑ

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ:ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ!




Αγωνιστικός αναβρασμός και επαγρύπνηση επικρατεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης για το πρόγραμμα απολύσεων και κινητικότητας στο Δημόσιο, μετά και την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα, το οποίο ανοιγει το δρόμο για αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Μετά από τις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις συνεχίζουν σήμερα, Πέμπτη (11/7) οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εκπαιδευτικοί ΟΛΜΕ και οι εργαζόμενοι στην αμυντική βιομηχανία (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα - ΕΑΣ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία - ΕΑΒ και Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων - ΕΛΒΟ), οι οποίοι φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος στόχος της κινητικότητας.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Πέμπτη(11/7) προγραμματίστηκε στάση εργασίας στους ΟΤΑ από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος, πέρα από τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στην αμυντική βιομηχανία, σωματεία εργαζομένων από τον κλάδο του μετάλλου καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Έξω από το δημαρχείο της Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο -που συνεδριάζε- να προβεί σε αναστολή λειτουργίας του δήμου, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για την λεγόμενη διαθεσιμότητα.

«Η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο είναι να αναστείλει τη λειτουργία του δήμου της Αθήνας, ώστε να σηματοδοτήσει και το τι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιποι δήμοι που δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα», ανάφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Όπως είπε, «τα μηνύματα που έρχονται από όλη την Ελλάδα είναι ότι δεκάδες δήμοι βρίσκονται από σήμερα το πρωί σε αναστολή λειτουργίας, αντιλαμβανόμενοι ότι εκτός από τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων θα υπάρξει ουσιαστικά η κατάρρευση της Τ.Α.».

«Έστω και στο "και πέντε" θα πρέπει να το κάνει πρώτα από όλα ο δήμος της Αθήνας και μετά όλοι οι υπόλοιποι δήμοι», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υλοποιώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις Δημαρχείων και κάθε άλλης υπηρεσίας.
Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα», που ξεκίνησε στις 8μ.μ..

Η πορεία οδηγήθηκε μπροστά από την Βουλή, αρκετός κόσμος κατέφτασε από τις προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί στις πλατείες Ομονοίας και Κάνιγγος, τα Προπύλαια και τους Στύλους Ολυμπίου Διός.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Για αύριο Παρασκευή(12/7) η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στη Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σάββατο και την Κυριακή αποφασίστηκε αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, με έναρξη από τη Δευτέρα, με διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρα διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ!
Οι παραιτήσεις του δημάρχου και σχεδόν σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου ήρθαν σαν μέσω πίεσης στα σχέδια της κυβέρνησης για την εφεδρεία (=απολύσεις) και την λεγόμενη κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων.

Τις παραιτήσεις, τόσο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, όσο και των Δημοτικών Συμβούλων - πλην του Δώρη Δήμα και του Βασίλη Τσώλη, αποφάσισε στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Έτσι οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλλαν στο Δήμαρχο τις παραιτήσεις τους, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος συνέταξε την παραίτησή του!!! Οι παραιτήσεις ήρθαν σαν μέσω πίεσης στα σχέδια της κυβέρνησης για τις ανθρωποθυσίες-απολύσεις και την λεγόμενη κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων που διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τις όποιες κοινωνικές δομές της είχαν απομείνει και στέλνουν ακόμα βαθύτερα στον καιάδα της ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ: "ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ"


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

1. ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το νέο μνημονιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή και συνεχίζει το «δόγμα του σοκ», αυτή τη φορά με το όνομα κινητικότητα, αποτελεί ένα ακόμα κυνικό βήμα στο σπιράλ θανάτου των εργαζομένων από την κυβέρνηση-εντολοδόχο της τρόϊκας, η οποία ελέγχει τη χώρα στο όνομα της κουτσουρεμένης δόσης των δανεικών. Υπακούοντας στις εντολές της, που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά αποσκοπούν στην πλήρη διάλυση του δημόσιου τομέα και την εξαθλίωση της εργασίας, η δικομματική κυβέρνηση προχωρεί σε 3 στάδια απολύσεων.
Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 4.200 υπάλληλοι:
2.000 έως 2.500 (υπολογίζονται σε 2.200) σχολικοί φύλακες.
Καθαρίστριες σχολείων, σχολικοί τροχονόμοι.
1.000 έως 1.500 από τους συνολικά 2.500 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ειδικότητες όπως γυμναστών, καθηγητών πληροφορικής, ιατρικών επαγγελμάτων, γραφικών τεχνών, ιταλικής και ισπανικής γλώσσας, κ.λπ.
500 - 1.000 υπάλληλοι άλλων υπουργείων από τους περίπου 3.000 που οι θέσεις τους με βάση τα νέα οργανογράμματα καταργούνται, αρχής γενομένης από 50 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Μέχρι τα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας:
3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί
1.500 εκπαιδευτικοί
2.000 έως 2.500 υπάλληλοι άλλων υπουργείων που θα «περισσέψουν» από το πρώτο κύμα, αλλά και δημοτικοί υπάλληλοι δήμων που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό από την πρώτη λίστα των 2.741, την οποία έχει αφήσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Με κατάργηση των Νομικών Προσώπων των παιδικών σταθμών, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της πρόνοιας, με διαδικασίες εξπρές μέσω Προεδρικού Διατάγματος, θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

2. Ο ΣΤΑΔΙΑΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα : υφαρπαγή των θεσμοθετημένων πόρων, μεγάλες απολύσεις προσωπικού, πολλαπλασιασμό αρμοδιοτήτων χωρίς χρηματοδότηση, κατάργηση του αυτοδιοίκητου, δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που υπηρετεί, μετατροπή της σε εξαρτημένη από την κυβέρνηση διοικητική υπηρεσία.

3. Ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι σημερινές απολύσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές από καμία δημοτική αρχή, καμία Περιφερειακή Ένωση Δήμων και προφανώς από την ΚΕΔΕ, έμπρακτα όχι στα λόγια. Πράγμα που σημαίνει ότι, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους - την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα σωματεία στους δήμους - και τους δημότες, οι δημοτικές αρχές θα συγκρουστούν με την κυβερνητική πολιτική. Άμεσα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο, άλλωστε οι πρόσφατες αποφάσεις στα Γιάννενα καθόρισαν συνέδριο στο τέλος Ιουλίου. Η Ανοιχτή Πόλη συντάσσεται με τις θέσεις της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας που συμπυκνώνονται στην πρόταση : ή θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα της αυτοδιοίκησης ή θα παραιτηθούν τα δημοτικά συμβούλια ή, εναλλακτικά, θα κλείσουν οι δήμοι επ' αόριστον.

4. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Θεωρώντας όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι διώκονται με το μέτρο της κινητικότητας, απολύτως απαραίτητους για τις υπηρεσίες του δήμου και απαράδεκτες τις απολύσεις που συσσωρεύουν στη χωματερή της φτώχειας χιλιάδες ανθρώπων, καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να απορρίψει την κυβερνητική πολιτική και να συνεργαστεί με τους εργαζόμενους για να αποτρέψει τις εξελίξεις. Ο δήμος Αθηναίων, ως ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα όργανα της αυτοδιοίκησης.

5. Η Ανοιχτή Πόλη καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη από τους «γνωστούς αγνώστους» του νεοναζισμού, καθώς και τον τραυματισμό του εκπροσώπου της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας κ. Σπύρου Τζόκα από τα ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Μετά τη διαθεσιμότητα στην εκπαίδευση και στους δήμους, επόμενος στόχος της κυβέρνησης είναι ο χώρος της Υγείας. Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του «Έθνους», 2.500 εργαζόμενοι στην Υγεία αναμένεται να μπουν σε καθεστώς κινητικότητας μετά από συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων.

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς κινητικότητας του πλεονάζοντος διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

Οι διαθεσιμότητες που προβλέπονται είναι 1.250 φέτος ενώ θα προστεθούν άλλες τόσες το 2014. Πρόκειται για διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο κατέχει οργανικές θέσεις μονάδων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν.

Η διαδικασία των συγχωνεύσεων ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα και το σχέδιο θα παρουσιαστεί έως το τέλος του μήνα από το υπουργείο Υγείας. Οι διαθεσιμότητες θα είναι αποτέλεσμα των συγχωνεύσεων σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινές του δηλώσεις, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας, καθώς, όπως σημείωσε, το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από την κατάργηση των οργανικών θέσεων θα απορροφηθεί σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου χώρου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «δικτατορία της τρόικας με κυβέρνηση ανδρεικέλων», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πλειοψηφίας. Παρόντες στην συνεδρίαση είναι όλοι οι υπουργοί, θέματα της αρμοδιότητας των οποίων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο-"σκούπα"

Ο Γ. Στουρνάρας ζήτησε την σύντμηση του χρόνου συζήτησης του νομοσχεδίου μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ανάγνωσης, ώστε, όπως είπε, να υπάρξει η εμπρόθεσμη εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας (με απώτατο όριο την 19η Ιουλίου). Έτσι, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επεξεργασία του ν/σ να ολοκληρωθεί στην επιτροπή την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουλίου ώστε να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη 16 Ιουλίου, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι «αυτές οι διαδικασίες εξευτελίζουν τη Βουλή και τα κόμματα, καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και επιβεβαιώνουν ότι το πολίτευμα της Ελλάδας είναι ένα: δικτατορία της τρόικας με κυβέρνηση ανδρεικέλων». Μάλιστα σημείωσε ότι «εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτές τις διαδικασίες οι οποίες δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα». Έντονα αντέδρασε η πρώην υπουργός της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη: «Είναι δυνατόν να τα λέτε αυτά; Είναι παράνομες οι διαδικασίες της Βουλής; Σοβαρευτείτε επιτέλους. Είστε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι είναι αυτά που λέτε;». Ο Π. Λαφαζάνης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη με την πραξικοπηματική και παράνομη διαδικασία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παρ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι «είναι προφάσεις εν αμαρτίαις αυτά που ακούμε από την αντιπολίτευση» και ότι «υπάρχει επαρκέστατος χρόνος για να συζητήσουμε». «Χρειάζεται τόλμη και παρρησία. Και φυσικά έχουμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε κάποιες διατάξεις. Δεν υποβαθμίζεται η διαδικασία», σημείωσε. Εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛΛ. ο Ν. Μαριάς τόνισε ότι «για άλλη μια φορά μπαίνουν ασφυκτικά πλαίσια και απαξιώνεται η Βουλή και οι διαδικασίες της» και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει χρόνο για την συζήτηση του νομοσχεδίου «διαφορετικά σημαίνει ότι όλα είναι προαποφασισμένα», όπως είπε.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, η Ασημίνα Ξηροτύρη τόνισε ότι «το πολυνομοσχέδιο είναι πάρα πολύ χρήσιμο» και ότι «οι λιγότερες ή περισσότερες μέρες δεν είναι το πρόβλημα». «Έρχεται μεγάλη αναστάτωση και πλήρης απορρύθμιση στην δημόσια διοίκηση. Ο χρόνος επαρκεί με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν ανοιχτά αυτιά διότι αυτά που ήρθαν είναι χωρίς διαβούλευση», πρόσθεσε. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν πρωτοτυπεί» και ακολουθεί μια «τυπική διαδικασία νομιμοποίησης προαποφασισμένων μέτρων». «Πρόκειται για την αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα του συστήματος και των αντιλαϊκών επιλογών και αναδεικνύονται τα όρια και οι μορφές της αστικής δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου