12 Ιουλ 2013

Μεροληπτικά υπέρ του κόσμου της εργασίας


Της Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου*
Στις 10-15 του Ιούλη ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει με το ιδρυτικό συνέδριό του το πιο σημαντικό στάδιο της εξέλιξής του. 

Η πολιτική συμμαχία που έλαβε χώρα πριν από περίπου δέκα χρόνια, με σκοπό να συμπεριλάβει όλο τον κόσμο της Αριστεράς στο πλαίσιο ενός ενιαίου φορέα, γίνεται τελικά ένας ενιαίος φορέας. 


Σήμερα, σε μία περίοδο καθοριστικής σημασίας για τη χώρα και το μέλλον της, η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή της ΔΗΜΑΡ καταστρέφει μέσω της διατήρησης και της βάθυνσης της μνημονιακής πολιτικής κάθε παραγωγική δύναμη που έχει απομείνει στον τόπο, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε ένα ξέφρενο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
Κι όλα αυτά με το χειρότερο τρόπο: με ευθείες επιθέσεις και στα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, με καταστρατήγηση του συνταγματικού πλαισίου και απαξίωση συνολικά της λειτουργίας του πολιτεύματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει από το συνέδριό του ισχυρός, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τη ριζοσπαστική διάθεσή του, και να απαντήσει σε αυτήν την κρίση με μία κυβέρνηση της Αριστεράς, εξοπλισμένης με ένα ειλικρινές πρόγραμμα, ταξικά μεροληπτικό υπέρ του κόσμου της εργασίας, με προοπτική και όραμα το σοσιαλισμό.
Για να γίνει ωστόσο αυτό, είναι αναγκαίο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο ίδιος η κοινωνία που ονειρεύεται.
Δεν πρέπει να απεμπολήσει αυτό που κατέκτησε μέσα στην πορεία του και είναι η πεμπτουσία ενός ανοιχτού, σύγχρονου, δημοκρατικού αριστερού κόμματος: Να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται διαρκώς μέσα από την ιδεολογική πάλη τόσο στο εσωτερικό του, λαμβάνοντας υπόψη και συνθέτοντας τις διαφορετικές απόψεις, όσο και στη συνεχή αλληλεπίδρασή του με την κοινωνία, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες και τα άγχη της.

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
* Η Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου