13 Ιουλ 2013

Το σχέδιο της Πολιτικής Απόφασης του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης που καλείται να ψηφίσει το  Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του.




Το κείμενο κάνει λόγο για ένα «ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς» που θα επιδιώξει συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της ριζοσπαστικής οικολογίας, μια πρόταση που βρίσκεται στον πυρήνα του σχεδίου για την συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς». 

Η τελευταία θα έχει ως στόχο «την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης». Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να εκλεγεί από το Συνέδριο, ενώ η πλευρά Λαφαζάνη - Αριστερής Πλατφόρμας ζητά να εκλέγεται από την Κεντρική Επιτροπή, για να ελέγχεται και να  λογοδοτεί σε αυτήν.

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε μια σειρά τροπολογίες-προσθήκες στο σχέδιο της πλειοψηφίας, που καλούν σε «μια νέα ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» με στόχο την «εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση  του συνόλου του πιστωτικού συστήματος μαζί με την εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο των στρατηγικής σημασίας τομέων και κλάδων της οικονομίας». 

Η Αριστερή Πλατφόρμα επιδιώκει την δημιουργία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ «με τη ΔΗΜΑΡ και την πολιτική που εκπέμπει  η ηγεσία της δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικής συνεργασίας».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της πολιτικής απόφασης και οι προτάσεις για αλλαγές και τροποποιήσεις που υποβλήθηκαν:

Σχέδιο της πολιτικής απόφασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου