13 Ιουν 2013

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ

apergia-thumb-large.jpgΜε απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων στο πρωτοφανές λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν στις 11:00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής.


Την κήρυξη 24ωρης απεργίας σήμερα Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.656 εργαζομένων. «Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.
Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΔΟΥ, οι γιατροί του ΕΣΥ, κατόπιν απόφασης της ΟΕΝΓΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και η ΟΤΟΕ. Με δίωρη στάση εργασίας από τις 15:00 έως τις 17:00 θα συμμετάσχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
Απεργούν ακόμη: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο υπουργείο Γεωργίας, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης. Οι εργαζόμενοι στα έντυπα μέσα θα απεργήσουν από τις στις 06:00. της Πέμπτης ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν να μεταδίδουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο ολιγόλεπτων ειδησεογραφικών δελτίων. Από την απεργία εξαιρούνται τα ραδιοτηλεοπτικά και ιντερνετικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Πηγη: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου