12 Ιουν 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!



ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΣΠΙΘΑ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!
ΕΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Μέγα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και προσέρχεται διαρκώς σε μια μεγάλη, αγωνιστική και ενωτική εκδήλωση αλληλεγγύης στην ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.


Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τελεί υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πλήθος σωματείων, οι δυνάμεις της Αριστεράς απευθύνουν δραματική έκκληση σε όλο τον ελληνικό λαό να δώσει το παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το ραδιομέγαρο καθώς επίσης και στη Θεσ/νίκη στις 11.30 μ.μ. στη Λεωφόρο Στρατού.
Η αγωνιστική αλληλεγγύη στην ΕΡΤ μπορεί να καταστεί η σπίθα για ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα με στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την προοδευτική ανατροπή στη χώρα.
Αν η κυβέρνηση πραξικοπηματικά επιλέγει τη σύγκρουση για την παράδοση της χώρας στους εγχώριους μνημονιακούς ολιγάρχες των μίντια, η Αριστερά και ο λαός πρέπει να σηκώσουν το γάντι.
Ένα μεγάλο ενωτικό εξεγερτικό εργατικό και λαϊκό ρεύμα, με αφορμή το πραξικόπημα σε βάρος της ΕΡΤ, μπορεί να σαρώσει τα κυβερνητικά σχέδια και να επιβάλει προοδευτικές δημοκρατικές εξελίξεις στη χώρα.
Όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενωμένες ως μια γροθιά έχουν χρέος να πρωτοστατήσουν σε μια αναγέννηση μεγάλων ενωτικών εργατικών – λαϊκών κινητοποιήσεων.
ΑΡΗΣ ΚΕΜΟΣ

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Στο κτίριο της ΕΡΤ βρέθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για πραξικόπημα το οποίο στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό.
«Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», ανέφερε ο Α. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο κατά των εργαζόμενων της ΕΡΤ αλλά και κατά του ελληνικού λαού στο σύνολό του». «Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δήθεν κόπτονται για τη σπατάλη», δήλωσε σημειώνοντας πως «αποφασίζουν να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση σαν να είναι τσιφλίκι τους... παρακάμπτοντας τη Βουλή».
«Η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση πρώτον στο πλαίσιο των ανθρωποθυσιών που απαιτεί η τρόικα και δεύτερον διότι θέλει να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, όπως η τελευταία λειτουργούσε την περίοδο της δικτατορίας», τόνισε.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους «να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την αυταρχική απόφαση, αλλιώς θα έχουν ακέραιη την ευθύνη για όσα θα γίνουν στην ΕΡΤ».
Ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγοντας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση και την πράξη νομοθετικού περιεχομένου προειδοποιώντας πως όποοι κόψουν το σήμα της ΕΡΤ χωρίς απόφαση της Βουλής και του ΕΣΡ θα έχουν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της ΕΡΤ αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «σκεφτόμαστε όλα τα ενδεχόμενα», συμπληρώνοντας όμως ότι «δεν θα λειτουργήσουμε σπασμωδικά».

ΚΚΕ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Για «προκλητική απόφαση» της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει πως με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «δίνεται η δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».
Σε δεύτερη ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει: «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΘΥΣΙΑ Η ΕΡΤ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τα κυβερνητικά σχέδια κλεισίματος ή συρρίκνωσης της ΕΡΤ, που προωθεί με τον πιο κυνικό τρόπο η τρικομματική χούντα».  
«Η ΕΡΤ γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονίων και των τροϊκανών τοκογλύφων, καθώς η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως να βρει μαζεμένους μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους για να τους πετάξει στο δρόμο. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Ο ακρωτηριασμός της ΕΡΤ θα οδηγήσει σε εκατοντάδες απολύσεις, σε κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και σε ακόμα πιο έντονο περιορισμό του δικαιώματος του λαού στην πληροφόρηση», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεχίζει:
«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, που αποφάσισαν να αντισταθούν στο κυβερνητικό ψαλίδι βγάζοντας στον αέρα πρόγραμμα, χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο των καλοπληρωμένων κυβερνητικών εγκάθετων. Στηρίζει τις αποφάσεις αντίστασης και αγώνα που θα λάβουν οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία να στηρίξουν με μαζική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα τον αγώνα της ΕΡΤ. Για μια μαζική ασπίδα αλληλεγγύης, που θα ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια. Για να ανατραπούν οι "σχιζοφρενείς δολοφόνοι με το πριόνι" των μνημονίων, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για μια ενημέρωση που δεν θα κρύβει την αλήθεια και τους αγώνες του λαού μας, για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ υπό εργατικό έλεγχο.
  • όχι στη διάλυση και στον ακρωτηριασμό της ΕΡΤ
  • όλοι στη συγκέντρωση στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής»
Πηγη: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου