9 Οκτ 2014

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή

Αποτέλεσμα εικόνας για δραγασάκης
Σε υψηλούς τόνους και εν μέσω αντιπαραθέσεων διεξήχθη χθες η πρώτη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Η συζήτηση ξεκίνησε υπό τις διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απουσία του Πρωθυπουργού ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.










Απών απο τη διαδικασία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εμφανίστηκε στην αίθουσα μόνο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, δεν αναμένεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια καθώς αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη.

Ρητορική κινδυνολογίας από τον εισηγητή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη και τον Γιάννη Μιχελάκη που έκανε λόγο για «σχέδια πολιτικής ανωμαλίας του ΣΥΡΙΖΑ που στρέφονται κατά της χώρας και της οικονομίας». Για ρεσάλτο στην εξουσία έκανε λόγο αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης να απευθυνθεί στον λαό» σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης,  επισημαίνοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης στην πραγματικότητα είναι «μια άσκηση για το πώς θα συμπεριφερθεί η Ν.Δ. αύριο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Δραγασάκης άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική της ΝΔ, καθώς όπως υποστήριξε «αρκεί ένα τηλεφώνημα στο Μαξίμου από έναν ισχυρό επιχειρηματία, ή ένος φίλου του πρωθυπουργού, για να ακυρωθεί ένας νόμος.

Την αναγκαιότητα διεξαγωγής εκλογών επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, προκειμένου να αναδειχθεί μία κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί επί της ουσίας και θα ανορθώσει την οικονομία.

Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό», τόνισε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιάννης Δημαράς, δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.

Την άρνηση τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξέφρασαν οι εισηγητές της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ.

Η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα στις 10.30 και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου