13 Ιαν 2015

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Β` Θεσσαλονίκης

Παρουσιάστηκε σήμερα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Β` Θεσσαλονίκης στα γραφεία του κόμματος. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πάρει την πρωτιά σε ένα από τα ισχυρότερα κάστρα της ΝΔ στην Θεσσαλονίκης. Στις Ευρωεκλογές έγινε το πρώτο βήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει την Νέα Δημοκρατία στην Β` Θεσσαλονίκης για λίγους ψήφους και τώρα στόχο η διαφορά αυτή να μεγαλώνει.


Ενδεικτική της σημασίας που δίνει η Νέα Δημοκρατία στην περιοχή είναι ότι είναι υποψήφιος ο Α. Σαμαράς εκτός από την Μεσσηνία.

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται απέναντι σε ένα ισχυρό παραγοντικό σύστημα της ΝΔ καθώς η περιοχή έχει αναδείξει υπουργούς, γενικούς γραμματείας Υπουργώ και άλλα στελέχη. Η Β` Θεσσαλονίκης ταλανίζεται από έντονες πελατειακές σχέσεις αλλά και απο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και αποανάπτυξη. Στον αγροτικό τομέα έχουν νεκρώσει πολλές δραστηριότητες. Επιπλέον ενώ η περιοχή αν και ημιαγροτική έχει χτυπηθεί από την ανεργία δεκάδες εργοστάσια έχουν κλείσει μεταξύ αυτών και το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ.

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν δώσει το παρών σε όλα τα κινήματα της περιοχής με δυναμική δραστηριότητα στους τομείς του περιβάλλοντος, της Υγείας, της αυτοδιοίκησης, της αγροτικής παραγωγής και του ελεύθερου επαγγέλματος. Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου το Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ένα πλέγμα μέτρων με ασπίδα προστασίας για τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, καταγηση των Μνημονίων και μέτρα επίκυσης των προβλημάτων που έχουν προκύψει τόσο από την ανθρωπιστική κρίση, επανεκκίνηση της οικονομίας



Οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω:



Ευγενία Αγοραστούδη (γεωπόνος ελεύθερη επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος Βασιλικών).

Τριαντάφυλλος Αλμπάνης (καθηγητής πανεπιστημίου, πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

Λίτσα Αμμανατίδου (ελεύθερη επαγγελματίας, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

Κώστας Αμπατζάς (δικηγόρος).

Σοφία Βασιλειάδου (συνταξιούχος εκπαιδευτικός).

Αναστασία Γαϊταρτζή (ιδιωτική υπάλληλος).

Δήμητρα Γωγάκου (στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, πρώην νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης).

Δημήτρης Καμπούρης (πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων).

Θεόδωρος Ζδούκος (γιατρός ΕΣΥ).

Στρατής Πλωμαρίτης (γιατρός ΕΣΥ, με μακρά πολιτική διαδρομή, ειδικά στην Αυτοδιοίκηση).

Χρήστος Ρώσσιος (γεωπόνος, συντονιστής της Β’ Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης).

Σωκράτης Φάμελλος (χημικός μηχανικός, υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου