1 Οκτ 2014

Κατάθεση ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Κατάθεση ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της ΠΕ Θεσσαλονίκης

Ερώτηση κατατέθηκε από τους βουλευτές Λίτσα Αμμανατίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Αμανατίδη, Γιάννα Γαϊτάνη, Τάσο Κουράκη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Α’ θεσσαλονίκης σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών της Κεντρικής Μακεδονίας στα σχολεία τους.


Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθημερινά είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στα σχολεία τους. Η ευθύνη για την απρόσκοπτη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών ανήκει στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν και προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών προκύπτουν κάθε χρόνο, για άλλη μια χρονιά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν ήταν σε θέση να τα αντιμετωπίσει. Για άλλη μια χρονιά, και ενώ διανύουμε ήδη την τέταρτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, το δικαίωμα της πρόσβασης των παιδιών στη γνώση εξαρτάται από  το αν θα ευοδωθούν οι διεργασίες μεταξύ των λεωφορειούχων και της περιφέρειας.

Η δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα μεταφοράς μαθητών είναι η μόνη λύση για να εκλείψει οριστικά αυτό το πρόβλημα, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια επανέρχεται «εθιμοτυπικά» με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου