14 Μαΐ 2014

Στο ντιμπέιτ της EBU αύριο ο Τσίπρας – Κεντρική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή

Στο ντιμπέιτ της EBU αύριο ο Τσίπρας – Κεντρική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ την ΠαρασκευήΣτις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν για να συμμετάσχει στο αυριανό debate, το πρώτο μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την Προεδρία της Κομισιόν, το οποίο διοργανώνεται από την EBU και θα μεταδοθεί ζωντανά από το.


Το ντιμπέιτ διεξάγεται μία ημέρα πριν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στην Αθήνα.

Στην απευθείας συζήτηση, συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Eurovision, με συντονίστρια την Ιταλίδα δημοσιογράφο Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24, θα συμμετάσχουν, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Βερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος και η Σκα Κέλλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων.

Το αυριανό debate αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αυτή τη φορά, για την ανάδειξη του Προέδρου της Κομισιόν διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο οι συσχετισμοί δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα από τη συζήτηση, οι Ευρωπαίοι θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τις θέσεις των υποψηφίων, κρίνοντας εάν ήρθε η ώρα να κάνουν το αποφασιστικό βήμα ελπίδας για την αλλαγή σελίδας στην Ευρώπη, εγκαταλείποντας τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη βύθιση της Ευρώπης στη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία.

Το debate θα αναπτυχθεί σε τρεις επιμέρους θεματικές, ενώ οι υποψήφιοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους ή και θα σχολιάζουν τους αντιπάλους τους σε απαντήσεις του ενός λεπτού. Η κουβέντα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπροστά σε κοινό πολιτών.
Παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #tellEurope.

To debate θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη από σταθμούς των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα η μετάδοση θα γίνει από το κανάλι της Βουλής, στις 10 μ.μ. Θα προηγηθεί ημίωρη ενημερωτική εκπομπή, με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, να συζητεί με τους δημοσιογράφους του καναλιού της Βουλής Ματρώνη Δικαιάκου και Αλεξία Κουλούρη.

Επίσης η συζήτηση θα μεταδοθεί απ' ευθείας από τον ρ/σ "στο Κόκκινο" και από το ertopen.

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδη και η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, θα είναι οι ομιλητές στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), μεθαύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου