16 Μαΐ 2014

Αλ. Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες της Ε.Ε. να ψηφίσουν αριστερά για την δημοκρατία και την αλληλεγγύη. Ο Αλ. Τσίπρας στο debate για την προεδρία της Κομισιόν

Αλ. Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες της Ε.Ε. να ψηφίσουν αριστερά για την δημοκρατία και την αλληλεγγύη

Ελλάδα Στην ανάγκη ενός ευρωπαϊκού  "New Deal" αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο debate των υποψηφίων, ως μια απάντηση στην ανεργία και τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα.








Αλ. Τσίπρας: Καλούμε τους πολίτες της Ε.Ε. να ψηφίσουν αριστερά για την δημοκρατία και την αλληλεγγύη

Ελλάδα Στην ανάγκη ενός ευρωπαϊκού  "New Deal" αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο debate των υποψηφίων, ως μια απάντηση στην ανεργία και τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα.


 



Στο debate συμμετείχαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σούλτζ υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Γκάι Φερχόφσταντ απο τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, η Σκά Κέλλερ απο τους Οικολόγους και ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Συντόνισε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια  και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού  RAI News24.

Η συζήτηση  χωρίστηκε σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος είχεστη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις.



Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

Στην ανάγκη ενός ευρωπαϊκού  "New Deal" αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας , απάντηση στην ανεργία, τις καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα.

Ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Γιούνκερ, τον ρώτησε: «Τι έγινε στις διαβουλεύσεις των Καννών που ήσασταν μαζί με τον Ζ. Μπαρόζο;», χωρίς όμως να λάβει απάντηση από τον ομογάλακτο του Α. Σαμαρά.

Ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν, στην τηλεμαχία των πέντε υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα "πειραματόζωο" αυτής της πολιτικής και δήλωσε ότι ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η Ευρώπη να ζει την "παράνοια" του χρέους και να καταπολεμήσει την ανεργία είναι να προβεί σε ένα "ευρωπαικό new deal". Κάλεσε τους άλλους υποψηφίους, ειδικότερα τους υποψηφίους των  κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική ρωτώντας τους, αν αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ιστορία επιτυχίας ή τραγωδίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους πολίτες να στηρίξουν την αριστερά προκειμένου να σταματήσει η λιτότητα και να ξαναβρούμε τις δημοκρατικές αξίες.Αναφορικά με την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι υπαίτιος για την αμφισβήτηση της Ευρώπης είναι η ίδια η ηγεσία της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "οι υπαίτιοι είναι οι τρεις πολιτικές οικογένειες που διοικούν την Ευρώπη, εννοώντας τα κόμματα των κκ Juncker, Schulz και Verhofstadt.

Ερωτηθείς για την Ουκρανία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι " Η Ευρώπη πειραματίζεται με τα υλικά του ψυχρού πολέμου" και εξέφρασε την άποψη ότι η λύση δεν πρόκειται να δοθεί "ούτε με απειλές, ούτε με κυρώσεις". Παράλληλα ζήτησε να μην αναγνωριστεί η Κυβέρνηση της Ουκρανίαςστην οποία συμμετέχουν νεοναζί ενώ ζητώντας να δοθεί "μια ευκαιρία στην ειρήνη" επεσήμανε ότι θα πρέπει να απαιητηθεί διάλογος στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, χωρίς την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και χωρίς την επέμβαση του ρωσικού στρατού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου