Μήνυμα νίκης και προστασίας του δημοσίου χαρακτήρα του λιμανιού Μήνυμα νίκης στην κάλπη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να στείλει σήμερα η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, που θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη Γ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στις 7.30 το απόγευμα.


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ενώ, όπως σημειώνει ο συνδυασμός, «η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι εξολοκλήρου υπό δημόσια ιδιοκτησία, αναπτυξιακό εργαλείο για την Κεντρική Μακεδονία, ανοιχτό στους κατοίκους για πολιτιστικές εκδηλώσεις». Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συναυλία στην οποία συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα οι Γιώργος Καζαντζής, Χρήστος Μητρέντζης, Έλενα Βασιλειάδου, Δημήτρης Δομενικιώτης, Φώτης Θεοδωρίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Δημήτρης Κεχαγιάς, Θωμάς Κοροβίνης, Χρήστος Κοσμάς, Ιόλη Ρώσσιου, Μαρία Φωτίου. Θα παίξουν οι μουσικοί Σάκης Κοντονικόλας, Κώστας Ματσίγκος, Δημήτρης Γουμπερίτσης, Νίκος Χρηστίδης, Βαγγέλης Τσόγκας, Στέργιος Γαργάλας, και Δημήτρης Δομενικιώτης.

Χθες το πρωί η Δέσποινα Χαραλαμπίδου περιόδευσε στον ΟΛΘ και την ΕΛΒΟ, όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατήγγειλε τα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημά τους, ενώ δεν άφησε στο απυρόβλητο τη στάση της ΠΚΜ. «Ισχυρά κέντρα εξουσίας ελέγχουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές για τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας σε κρίσιμους τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, το νερό, τα εργοστάσια που επιδοτούνται και 'μετακομίζουν', οι δρόμοι με τα διόδια, οι καταστροφικές εξορύξεις και οι φαραωνικές ενεργειακές επενδύσεις. 'Αξιοποίηση', λένε, χωρίς κοινωνικό όφελος.

Χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δημοκρατία. Χωρίς τη φωνή των εργαζομένων και των κατοίκων», τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΕΚΘ Σερρών μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.