26 Μαΐ 2014

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ. ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

altΘετικό και νικηφόρο για το ΣΥΡΙΖΑ, τον τόπο, τη Δημοκρατία και τις προοδευτικές εξελίξεις, είναι το αποτέλεσμα των εκλογών όπως αποτυπώνεται μέχρι στιγμής από τα exit polls αλλά και την επίσημη εκτίμηση του Υπ. Εσωτερικών.



Το κλίμα των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα βεβαιώνει ότι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ  είναι άνετο και ουσιαστικό, προσεγγίζει το 4% και διαμορφώνει ένα νέο μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό.


Στην πραγματικότητα το εκλογικό αποτέλεσμα συνιστά μια μεγάλη πολιτική ανατροπή ποιότητας, ουσίας και πολιτικού προσανατολισμού που ξεπερνάει τα αριθμητικά ποσοστά.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα βρίσκεται  στις εκλογές πρώτο κόμμα και με ουσιαστική διαφορά ένα κόμμα της Αριστεράς και μάλιστα της ριζοσπαστικής ανατρεπτικής Αριστεράς.

Στην πραγματικότητα είναι πρώτη φορά από τον πόλεμο,μετά το προηγούμενο του Ιταλικού Κ.Κ, που η ριζοσπαστική Αριστερά  παίρνει πρωτιά σε χώρα της Ευρώπης και μάλιστα με διαφορά και πολιτική κατεύθυνση που μπορεί να σηματοδοτήσει ανατρεπτικές εξελίξεις.

Μετά το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα γίνονται ακόμα πιο αναγκαίες ενωτικές πρωτοβουλίες για τη συμπόρευση και τη συμπαράταξη όλης της Αριστεράς, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό έγινε μέσα στον αριστερό κόσμο στο β΄γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών όπου έδιναν τη μάχη αριστεροί υποψήφιοι, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολο τους βγήκαν νικητές.

Νίκη, επίσης, προβλέπεται και για το συνδυασμό της Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Mε την ενσωματώση στο 15,38% η Ρ. Δούρου προηγείται με 50,12% έναντι 49,88% του Γ. Σγουρού. Στον Δ. Αθηνών,  με την ενωσμάτωση στο 20%, ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει 51,64% και ο Γ. Σακελλαρίδης 48,36%.

Λίγο νωρίτερα, ο Γ. Σακελαρίδης εξέδωσε ανακοίνωση όπου συγχαίρει τον Γ. Καμίνη για την οριακή του επικράτηση ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως "Η Ανοιχτή Πόλη απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Δώσαμε έναν αγώνα με πάθος και έμπνευση, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα «πιστεύω» και στις αξίες μας. Αποδείξαμε ότι μία αριστερή αυτοδιοικητική πρόταση μπορεί να έχει μαζική απήχηση."

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου