26 Μαΐ 2014

Αλέξης Τσίπρας: Ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη - Αυτός ο λαός δεν βολεύεται παρά μονάχα με αξιοπρέπεια και προκοπή

Πανηγυρικό το κλίμα τις πρώτες ώρες της Δευτέρας στα Προπύλαια, που έχουν βουλιάξει από πλήθος φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Ευρώπη, με την Αριστερά να κερδίζει για πρώτη φορά τις εκλογές.





Με τη ριζοσπαστική Αριστερά να βγαίνει από το κάδρο της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, η αυριανή περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, βρέθηκαν στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας, σηματοδοτώντας μια ιστορική ανατροπή.

"Από αύριο έχουμε πόλεμο με τα μεγάλα συμφέροντα", δήλωσε η νικήτρια των περιφερειακών εκλογών Αττικής Ρένα Δούρου, ξεσηκώνοντας κύματα ενθουσιασμού και τόνισε ότι "δώσαμε τη μάχη με ήθος" και "πετύχαμε μια μεγάλη νίκη κόντρα στις προβλέψεις, τη μεγάλη ανατροπή στην Αττική".

Καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν "όλα αλλάζουν από δω και μπρος, την ιστορία γράφει ο λαός", ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τη Ρένα Δούρου και το επιτελείο της για τον σπουδαίο αγώνα που έδωσαν, καταγράφοντας μια ιστορική νίκη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχάρη και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τους συνεργάτες του στην "Ανοιχτή Πόλη", δηλώνοντας ότι με "ήθος" και "αξιοπρέπεια, φτάσαμε πολύ κοντά σε μια μεγάλη έκπληξη. Για όλους εμάς", υπογράμμισε, "είναι σαν να κέρδισε ο Γαβριήλ".

Επιπλέον, συνεχάρη και όλους τους νέους δημάρχους "που εκλέχθηκαν σήμερα με τα ψηφοδέλτια της ριζοσπαστικής αριστεράς σε όλη την Ελλάδα".

"Ο λαός μας στέλνει ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη: Αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια, παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και προκοπή", είπε και πρόσθεσε: "Είμαστε εμείς αυτοί που αναλαμβάνουμε μια ιστορική ευθύνη, μα γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας".

Ένα μήνυμα, που όπως τόνισε, μόνο ένα μικρό κομμάτι της Ευρώπης δεν έχει πάρει, "το Μέγαρο Μαξίμου και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, που κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι έγινε σήμερα στη χώρα".

Αναφερόμενος στη μνημονιακή κυβέρνηση δήλωσε ότι "δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουν από μόνοι μας, εμείς θα τους ρίξουμε με τους αγώνες και τις δράσεις μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τον λαό που υποφέρει και θα διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του", για "να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε νέα θεμέλια δικαιοσύνης. Σήμερα κερδίσαμε μια πολύ σημαντική μάχη, αύριο θα κερδίσουμε και τον πόλεμο", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου