1 Αυγ 2013

Απειλές και εκβιασμοί παραγοντίσκων προς παραγωγούς Επανομής με στόχο τη διάθεση Χωρίς Μεσάζοντες

Απειλές και εκβιασμούς προς τους Επανομίτες παραγωγούς ασκήθηκαν από τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Επανομής Αντώνη Καζάκη, ώστε να μην συμμετέχουν στις διαθέσεις προϊόντων που διοργανώνεται από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, αλλά και από την Κίνηση Πολιτών Επανομής.





 Μάλιστα η αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια, που σκοπό έχει να εκφοβίσει παραγωγούς συνεταιρισμών που στέκονται αρωγοί στην πληττόμενη  - από τον πληθωρισμό και την αναλγησία της ξενόδουλης κεντρικής κυβέρνησης  - τοπική κοινωνία συμμετέχοντας στις διαθέσεις προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες, συμπεριλαμβάνει απειλές ότι θα τους αφαιρεθούν οι άδειες και θα μετακομίσει την αγορά τους σε τοποθεσίες που δεν θα μπορούν να επισκέπτονται εύκολα οι καταναλωτές.

Η ιδιοκτησιακή νοοτροπία και συμπεριφορές που αναπτύσσουν κάποιοι τοπικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι που θεωρούν πως οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να υπακούουν στις οδηγίες και στις κατευθύνσεις που οι "μεγαλειότητές τους" θέλουν να επιβάλλουν για σημαντικά ή ασήμαντα ζητήματα που τις αφορούν, επιβάλλεται να καταγγέλλονται και να  απορρίπτονται.

Τέτοιες λογικές εκβιασμών προς συνεταιριστές και παραγωγούς της Επανομής που ασκήθηκαν από τον ανεκδιήγητο Επανομάρχη Μπαμπανάρη, θα πρέπει να αναδεικνύονται και να καταδικάζονται. Και πολύ περισσότερο να ληφθούν υπόψη στις επόμενες εκλογές και να αποδίδονται τα ανάλογα "εύσημα". 

Από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού έγινε γνωστό ότι δεν πτοείται από καμιά τέτοιου είδους συμπεριφορά και καλεί παραγωγούς και καταναλωτές να στηρίξουν (όπως το κάνουν τα τελευταία δύο χρόνια) την 14η διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες που θα γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στο δημοτικό πάρκο των Ν. Επιβατών. 

Και φυσικά στέκεται στο πλευρό των παραγωγών της Επανομής καταδικάζοντας την αυταρχικότητα των παραγοντίσκων.

Πηγή: Ακτιβιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου