1 Αυγ 2013

"Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης συγκαλύπτει με χονδροειδή ψέματα την απουσία χρηματοδότησης για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης"

Δήλωση της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου

«Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης συγκαλύπτει με χονδροειδή ψέματα την απουσία χρηματοδότησης για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης»




 



Για ακόμα μία φόρα η κυβέρνηση έφερε στην Επιτροπή της Βουλής νομοθετική πρωτοβουλία για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης έχει «πλασαριστεί» από το 2006 από όλες τις κυβερνήσεις ως αναπτυξιακό έργο μακράς πνοής. Ωστόσο, στην πράξη η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης έχει συνδέσει το όνομα της με την πλήρη αδιαφάνεια και αδράνεια.

Η Ειδική Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου δήλωσε για το νομοσχέδιο: «Το νομοσχέδιο που έφερε το υπουργείο Μακεδονίας & Θράκης στην Βουλή επί της ουσίας αναπαράγει ακριβώς την παλιά λογική, χωρίς να περιλαμβάνει καμία συγκεκριμένη πρόταση και χωρίς να λύνει καν τα στοιχειώδη ζητήματα της χωροθέτησης και της χρηματοδότησης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. 

Αυτή τη φορά, όμως, ο Υπουργός Μακεδονίας & Θράκης υπερέβη όλα τα εσκαμμένα, καθώς δεν δίστασε πιεζόμενος από τις ερωτήσεις των βουλευτών, να δηλώσει ψευδώς ότι η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης έχει ενταχθεί από το Νοέμβριο του 2012 στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jaspers, το οποίο αποτελεί χρηματοδοτικό εργαλείο. 

Ακόμα περισσότερο, για να στηρίξει ο κ. Υπουργός το χονδροειδές αυτό ψέμα προσκόμισε την ευχαριστήρια επιστολή(!) του Γραμματέα του ΕΣΠΑ για την επίσκεψη της Επιτροπής Jaspers στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, ως αποδεικτικό ένταξης του έργου. 

Το μόνο βέβαια που αποδεικνύει η εν λόγω επιστολή, αλλά και η ίδια η λίστα Jaspers (όπως την κατέθεσε το ίδιο το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης) που καταγράφει το έργο Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης ως ανώριμο ακόμα και για να υποβάλλει αίτηση για ένταξη, είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την οποιαδήποτε κοινοτική χρηματοδότηση και η συγκάλυψη αυτής της ανικανότητας με ψέματα ». 

 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε « Το μόνο “όραμα” της κυβέρνησης για την Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης είναι να φτιάξει ένα νέο πεδίο συνδιαλλαγής με το μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο της Βορείου Ελλάδας, ένα νέο κέντρο διαπλοκής και μία ακόμα ευκαιρία «πλιατσικολογήματος» για ντόπιους και ξένους επενδυτές στο όνομα της καινοτομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου