11 Μαΐ 2013

Εκδήλωση Δευτέρα 13/5, ώρα 7.30΄μ.μ. στην ΕΔΟΘ: «Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στη δίνη της Ελληνικής και Κυπριακής οικονομικής κρίσης - η εναλλακτική πρόταση».



Η οργάνωση Τραπεζοϋπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει τη Δευτέρα 13/5, ώρα 7.30΄μ.μ. στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51, 4ος όροφος). 


Θέμα: «Το χρηματοπιστωτικό σύστημα στη δίνη της Ελληνικής και Κυπριακής οικονομικής κρίσης -  η εναλλακτική πρόταση».


Ομιλητές: Τόλιος Γιάννης, Δρ Οικονομικών, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
                 Τοζίδης Γιώργος, Οικονομολόγος, μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄Θεσ/κης
                 Παπατριανταφύλλου Νίκος, Τραπ/λος, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



      Οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, η επιβολή από την τρόϊκα «κουρέματος» των καταθέσεων, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στη χώρα μας και οι συγχωνεύσεις-εξαγορές, επαναφέρουν με οδυνηρό τρόπο στην επιφάνεια τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

      Οι πρώτες κινήσεις των ηγετών των ΗΠΑ και της Ε.Ε. μετά την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, ήταν η διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τρισεκατομμύρια ευρώ, σε βάρος των δημοσίων χρεών και φυσικά των λαών, που ακόμη πληρώνουν και θα πληρώνουν την περίφημη αυτή «διάσωση» από το υστέρημά τους και σε βάρος μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στη χώρα μας πολλά δισεκατομμύρια δόθηκαν και δίνονται για την στήριξη των τραπεζών, χαρίζονται τράπεζες σε ιδιώτες (ΑΤΕ κ.ά.), ιδιωτικοποιούνται υγιείς τράπεζες (Τ.Τ.), γίνονται συγχωνεύσεις που οδηγούν σε ολιγοπώλια, ενώ δεν γίνεται καμία προσπάθεια για ουσιαστικό κούρεμα των δανείων των χρεωκοπημένων νοικοκυριών, δεν διοχετεύεται ρευστό στην αγορά, και καθημερινά υποθηκεύεται το μέλλον των τραπεζοϋπαλλήλων.
Τι πρέπει λοιπόν να γίνει με τις τράπεζες; 

Η Οργάνωση Τραπεζοϋπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α΄Θεσσαλονίκης σας καλεί στην παραπάνω εκδήλωση-συζήτηση για τη σημερινή κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εθνικοποίηση κοινωνικοποίηση των τραπεζών, και πώς αυτή είναι ο βασικός παράγοντας για την προώθηση μιας άλλης πολιτικής ανόρθωσης της οικονομίας, με βάση τις κοινωνικές ανάγκες και όχι τα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου