11 Μαρ 2013

Λαφαζάνης: ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ & ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βάλουν νερό στο κρασί τους



ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να καταστεί δυνατή μια κυβέρνηση της Αριστεράς, σύμφωνα με τον κοινουβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.  Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία χαρακτήρισε επίσης «γόνιμο και ουσιαστικό» τον διάλογο, που διεξάγεται στο ΚΚΕ ενόψει του 19ου Συνεδρίου του, ενώ διαφώνησε κάθετα με ενδεχόμενη στροφή του κόμματός του προς το κέντρο.

Τονίσε επίσης ότι μπορεί να υπάρξουν «θετικές ωθήσεις» όχι μόνο στο ΚΚΕ, αλλά σε όλη την Αριστερά.».
 

Για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «εδώ και δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθούν μια πολιτική απαράδεκτων υποχωρήσεων στο Αιγαίο, η οποία συχνά επενδύεται με κορόνες εθνοκαπηλίας και άτακτους αντιπερισπασμούς. Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Τουρκίας, αλλά και οι ‘προστάτες’ μας σε Ε.Ε. και ΗΠΑ, έχουν εξαιρέσει, περίπου, το Αιγαίο από την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου, ειδικότερα του Δικαίου της Θάλασσας».
Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία του Ερντογάν, πίσω από τις λεκτικές αβρότητες, κλιμακώνει τις προκλήσεις και είναι ορατός ο κίνδυνος η τροϊκανή οικονομική ερείπωση να καταλήξει με εθνικές περιπέτειες και τραγωδίες», προειδοποιώντας πως «ζούμε πολύ επικίνδυνες εθνικά ώρες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο!».

Σχετικά με τα μέτρα λιτότητας σχολίασει ότι «το νέο, τρίτο, μνημονιακό πρόγραμμα οδηγείται σε αδιέξοδο και ναυάγιο. Η φοροεπιδρομή σε μια κοινωνία που διαλύεται και καταρρέει δεν έφερε μεγαλύτερα αλλά μικρότερα έσοδα».

Για την ανάγκη ύπαρξης κυβέρνησης Αριστεράς εξήγησε πως «παλεύουμε για μια κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντρο-αριστερο-δεξιάς, γιατί πρέπει να υπάρξει μια συνεπής και αξιόπιστη αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία της χώρας, η οποία δεν θα ακυρωθεί μετεκλογικά στις εσωκυβερνητικές αντιφάσεις ούτε θα παγιδευτεί στις συμπληγάδες του συστήματος, των πιέσεων, των απειλών και των εκβιασμών για διακοπή της χρηματοδότησης ή για έξοδο από την Ευρωζώνη»
Επιπλεόν υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ανακτήσει πλήρως την πρωτοβουλία και για να περάσει σε μια δημιουργική αποτελεσματική αντεπίθεση, χρειάζεται να περάσει σε ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης. Ριζοσπαστικοποίησης πολιτικής, προγραμματικής και κινηματικής, με ευρείς ταξικούς, εργατικούς, λαϊκούς και κοινωνικούς όρους».

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου