26 Ιουν 2015

Επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας Βενεζουέλας-Ελλάδας

Διάθεση για πιο εντατική συνεργασία Ελλάδας - Βενεζουέλας σε θέματα πετρελαίου και ενέργειας, εκφράστηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον Πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Farid Fernández. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, κυρίως στους τομείς προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και πιθανές συνέργειες στον τομέα της έρευνας και της εξόρυξης Υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στα ΕΛ.ΠΕ και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία PDVSA (PetróleosdeVenezuelaS.A.) προς όφελος όχι μόνο των δυο εταιριών αλλά και των δύο λαών.

Μετά από επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ συμφώνησε να επισκεφθεί άμεσα την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Κατά την επίσκεψή του στο Καράκας ο Παναγ. Λαφαζάνης θα συνυπογράψει Μνημόνιο Ενεργειακής Συνεργασίας με τον ομόλογό του Υπουργό Πετρελαίου και Μεταλλείων, Asdrubal Chavez, ενώαναμένεται να έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας και προγραμματίζεται να υπογραφούν και άλλες διμερείς συμφωνίες από αξιωματούχους των δύο χωρών, κυρίως οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου