4 Φεβ 2015

«Οι κάτοικοι των Βασιλικών έχουν τον πρώτο λόγο στην περιοχή τους». Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση που διοργανώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Βασιλικών Θεσσαλονίκης στην παλιά Νομαρχία, λόγω της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που διεξάγεται σήμερα, η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:

«Για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της περιοχής διοργανώνουν μία μεγάλη διαμαρτυρία ενάντια στην κατασκευή δύο μονάδων επεξεργασίας βιομάζας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αεριοποίηση στα Βασιλικά.


Ήδη, πριν λίγες εβδομάδες βγήκε η ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του δήμου Θέρμης, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει και η αντίστοιχη επιστημονική εισήγηση από το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ. Οι κάτοικοι έχουν ξεκινήσει την συλλογή υπογραφών με την ανταπόκριση των πολιτών να είναι μεγάλη (οι υπογραφές ξεπερνούν τις 3.000). Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία στην Ελλάδα δεν έχει ξαναδοκιμαστεί, συνεπώς οι κάτοικοι μετατρέπονται σε «πειραματόζωα».

Λέμε όχι στην καταστροφή της οικονομίας της περιοχής που επιβιώνει οικονομικά χάρη στον πρωτογενή τομέα και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την ακύρωση της «επένδυσης», η οποία αποφασίστηκε χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης και κοινωνικής συμμετοχής.»

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου