3 Νοε 2014

Α. Τσίπρας: «Άμεση σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το καθορισμό ημερομηνίας εκλογών»

Την άμεση σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών πριν τη προεδρική εκλογή ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Την άμεση σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ώστε να καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εθνικών εκλογών πριν τη προεδρική εκλογή και πριν η χώρα δεσμευθεί με νέα συμφωνία με τους δανειστές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.




Πρόσθετος στόχος μιας τέτοιας πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας που θα μπορούσε να εκλεγεί από τη νέα Βουλή σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια ο Α. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τους κινδύνους που «εγκυμονεί η επιμονή της κυβέρνησης σε μία αδιέξοδη πολιτική λιτότητας» όσο και η επιλογή του πρωθυπουργού «να οδηγήσει το τόπο σε μια παρατεταμένη περίοδο τεχνητής πόλωσης, έντασης και κινδυνολογίας». Χαρακτήρισε «επιλογή αποσταθεροποίησης» την άρνηση του Α. Σαμαρά να προκηρύξει εκλογές.


«Ο λαός να αποφασίσει ποιό απο τα δύο μονοπάτια θα ακολουθήσει»

Για ελάχιστο πολιτικής συναίνεσης στα εθνικά προβλήματα που βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κ. Παπούλιας κάλεσε σε ενότητα τις πολιτικές δυνάμεις για τη αντιμετώπιση των οικονομικών και διεθνών προβλημάτων της χώρας. «Χρειάζεται ένα μινιμουμ πολιτικής συναίνεσης και όλα τα άλλα θα τα βρούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη πρωτοβουλία για τη συνάντηση σε «ένα κρίσιμο σταυροδρόμι με κρίσιμες επιλογές» όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα που γεννήθηκε και μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση να προχωρήσουμε συντεταγμένα και ομαλά.  Να δώσουμε στον ελληνικό λαό την επιλογή να αποφασίσει ποιο,από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του να ακολουθήσει» τόνισε απο τη πλευρά του ο Α. Τσίπρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου