15 Νοε 2014

Ανεκτίμητη αξία η στρατηγική της έντασης

Ανεκτίμητη αξία η στρατηγική της έντασηςΗ κυβέρνηση πάνω στον πανικό της, νιώθει την ανάγκη να εκτονώσει την πίεση που δέχεται μέσα από την δημιουργία επεισοδίων που θα στρέψουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ μακριά από την ίδια...Η Αριστερά με τη σειρά της έχει υποχρέωση να σηκώσει το γάντι και να τους τελειώσει πριν βάλουν ξανά τις υπογραφές τους στην συνέχιση των μνημονίων.



Του Μάριου Κυριάκου
Από το βράδυ της Τετάρτης και μετά τον εξευτελισμό της κυβέρνησης από την Τρόικα με την ουσιαστική απόσυρση της τροπολογίας για τις 100 δόσεις και της τρανής απόδειξης ότι η χώρα κυβερνιέται μέσω e mail, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης αφού κλείδωσε την Νομική Σχολή και την Πρυτανεία ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας και την περικύκλωση των κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας από τα ΜΑΤ εν όψει των…. εορτασμών της επετείου της 17ης Νοεμβρίου. Χθες το πρωί λίγοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο για να διαμαρτυρηθούν και δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ την στιγμή που αποχωρούσαν από την Πρυτανεία χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Δυο φοιτητές μάλιστα ξυλοκοπήθηκαν στο κεφάλι. Να υπογραμμιστεί πως στην περιοχή δεν υπήρχαν ούτε κουκουλοφόροι, ούτε μολότοφ, ούτε μπαχαλάκηδες για να υπάρχει η δικαιολογία της καταστολής.
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση όντας απελπισμένη από το γεγονός ότι δεν έχει ουσιαστική στήριξη από το διευθυντήριο των Βρυξελλών και εν όψει τον νέων μέτρων που απαιτεί η Τρόικα, βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας αλλού. Όπως φαίνεται, οι απόπειρες πατριδοκαπηλίας και εστίασης της κοινής γνώμης στην Αμφίπολη, την Βεργίνα και οποιονδήποτε άλλο αρχαιολογικό χώρο, δεν είναι ικανές για να βάλουν κάτω από το χαλί τις πολιτικές ισοπέδωσης που προωθούν ακόμη μια φορά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται κάτι πιο δραστικό και δυνατό.
Αυτό το πιο δυνατό το βρήκαν στο πρόσωπο του Θεόδωρου Φορτσάκη, ενός ανθρώπου που αν και υπέρμαχος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι βαθύτατα από το 1990 κρατικοδίαιτος και δεν έχει πρόβλημα να προβεί σε φασίζουσες ενέργειες με σημαία πάντα την…. «Νομιμότητα».
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε το πλούσιο βιογραφικό του σημερινού πρύτανη. Μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, σύμβουλος του Κώστα Μητσοτάκη την περίοδο 1990-1991, πρόεδρος στο εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ (από όπου ένα-ένα τα μέλη του οργάνου αποχωρούσαν πριν δυο μήνες καταγγέλλοντας αντιδεοντολογικές πρακτικές), εμπλεκόμενος μέσω της εταιρείας του στο ξεπούλημα του Ελληνικού στην οικογένεια Λάτση αλλά και σε αγορά πολεμικών εξοπλισμών από γερμανικές εταιρείες κατά το παρελθόν. Αναμφίβολα το βιογραφικό του καλύπτει και με το παραπάνω τα κριτήρια της ακροδεξιάς δράκας του Αντώνη Σαμαρά και του… με προοδευτικό πρόσημο πάντα, Βαγγέλη Βενιζέλου.
Από την αρχή της θητείας του ο πρύτανης φρόντισε να κουκουλώσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΠΑ μετά το εγκληματικό PSI και τις μνημονιακές πολιτικές, φέρνοντας στο προσκήνιο το ασαφές ζήτημα της ασφάλειας εντός του πανεπιστημιακού χώρου, πληρώνοντας μάλιστα εταιρεία σεκιούριτι με 3,2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια με σκοπό την φύλαξη των κτιρίων. Την ίδια ώρα η Φιλοσοφική ήταν γεμάτη από σκουπίδια καθώς οι καθαρίστριες απολύθηκαν και την δουλειά τους ανέλαβαν να κάνουν φοιτητές και εργαζόμενοι εθελοντικά .
Ο κ. Φορτσάκης δεν δίστασε επίσης να κλειδώσει, με βάση πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας, μέσα στην Πρυτανεία τους διοικητικούς υπαλλήλους που διαμαρτύρονταν για το γεγονός πως πολλοί από αυτούς βρίσκονται με το ένα πόδι στην ανεργία. Αποτελεί «Νομιμότητα» μια τέτοια κίνηση; Σαφώς και όχι αλλά κανένα κανάλι δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα παρά μόνο στους τραμπούκους φοιτητές που έσπρωξαν τον «δημοκράτη» καθηγητή τους. Μάλλον όπως φαίνεται η επίκληση στη «Νομιμότητα» αφορά μόνο φοιτητές και εργαζομένους. Ο πρύτανης προφανώς είναι υπεράνω νόμων.
Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΟΝΝΕΔ είχε δώσει το σύνθημα για την ενεργοποίηση της μοναδικής στρατηγικής που μπορεί να χαράξει η ακροδεξιά κυβέρνηση του τόπου και δεν είναι άλλη από αυτή της έντασης. Η αναφορά του σε φοιτητές θρασίμια που θα τους δώσει το μάθημα της νομιμότητας, θύμισε έντονα άλλες εποχές που υποτίθεται ότι είχαν περάσει ανεπιστρεπτί και έστειλε το μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει. Σήμερα αναμφίβολα το καταλάβαμε πολύ καλά και σίγουρα έπεται συνέχεια.
Είναι ξεκάθαρο πως η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε ταραχή γιατί από την μια έχει τα 21 προαπαιτούμενα της τρόικας και από την άλλη την βέβαια πτώση της ως τον Μάρτη, καθώς οι 180 βουλευτές για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός. Πάνω στον πανικό της και όντας στριμωγμένη από παντού, νιώθει την ανάγκη να εκτονώσει την πίεση που δέχεται μέσα από την δημιουργία επεισοδίων και βίαιων γεγονότων που θα στρέψουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ μακριά από την ίδια.
Ο κ. Φορτσάκης δεν έχει καμία αντίρρηση να κάνει το αλεξικέραυνο νομίζοντας ότι έτσι θα δώσει ανάσες στην κυβέρνηση ώστε εκείνη να περάσει τα μέτρα, όσο πιο χαμηλόφωνα γίνεται, και να τραβήξει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που διέπονται από την λογική του «Νόμος και Τάξη» εν όψει εκλογών. Το μόνο που καταφέρνουν βέβαια όλοι αυτοί είναι να ξεπερνούν ακόμη και τους συνταγματάρχες της Χούντας, οι οποίοι ποτέ δεν πέτυχαν να έχουν τις δυνάμεις καταστολής μέσα στις σχολές και τους φοιτητές απ’ έξω. Πριν μερικές μέρες μια νεαρή μαθήτρια βγήκε στην εκπομπή του Πρετεντέρη και μίλησε για χούντα. Φρόντισαν να την επιβεβαιώσουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις φωτογραφίες των ΜΑΤ στα σκαλιά της πρυτανείας και τους φοιτητές στο πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου.
Η κυβέρνηση ρισκάρει και παίζει με την φωτιά ολοφάνερα. Εάν σήμερα το πρωί κάποιο από τα γκλοπ που έπεσαν στα κεφάλια των φοιτητών, άφηνε ένα παιδί ακαριαία στον τόπο τι θα ακολουθούσε άραγε;
Στήνουν επίτηδες σκηνικό έντασης δίχως να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές ποντάροντας ότι θα τρομάξουν την κοινωνία και θα την κάνουν για ακόμη μια φορά να λουφάξει φοβισμένη και αισθανόμενη πως είναι ανήμπορη χωρίς αυτούς.
Ο λαός οφείλει από τις σημερινές εικόνες στο κέντρο της Αθήνας να αφυπνιστεί, να δει ολοφάνερα σε τι καθεστώς ζει και να βγει στον δρόμο να διεκδικήσει, να πάρει ξανά την ζωή του πίσω.
Άθελα τους δίνουν το πάτημα για να τους ρίξουν οι πολίτες με απόλυτα ειρηνικό τρόπο από την μεριά τους. Για την απέναντι πλευρά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά.
Η Αριστερά με τη σειρά της έχει υποχρέωση να βγει δυναμικά μπροστά, να σηκώσει το γάντι και να τους τελειώσει πριν βάλουν ξανά τις υπογραφές τους στην συνέχιση με καμουφλάζ των μνημονίων.
Ας το κάνουμε πράξη όλοι μαζί λοιπόν με την παρουσία μας στον δρόμο και την φωνή μας…

Πηγή: brigada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου