31 Οκτ 2014

Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Β’ Θεσσαλονίκης, και Δημήτρη Στρατούλη, Β’ Αθήνας, με εκπροσώπους των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα στη Βουλή η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνης ΕΕΚΕ για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, με εκπροσώπους του Συλλόγου ασφαλισμένων – ανασφάλιστων ΟΑΕΕ νομού Αττικής και του Συλλόγου ασφαλισμένων – ανασφάλιστων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης.


 Από πλευράς του Συλλόγου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν οι Παναγιώτης Καπούλας και Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, και από τον Σύλλογο Αττικής οι Γιώργος Φλωράς, Δημήτρης Κυρίτσης και Ελένη Μανθοπούλου. Στην συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, από το Τμήμα ΜμΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Μυτηλινάκης και από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάσος Κανταράς.

Στην συνάντηση οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ εξέθεσαν την σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως είναι, μεταξύ άλλων: το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που δεν υπολογίζεται με βάση το πραγματικό εισόδημα, τα υψηλά χρέη στον ΟΑΕΕ και οι ποινικές διώξεις που τους ασκούνται, τα προβλήματα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις συντάξεις, αλλά και οι ρυθμίσεις χρεών που έχει προβλέψει η σημερινή κυβέρνηση και σε τίποτα δεν ανακουφίζουν τους επαγγελματίες. Από την πλευρά τους, οι δύο βουλευτές παρουσίασαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα σε σχετικό νομοσχέδιο.

 Με αφορμή την εκτενή κουβέντα που ακολούθησε, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και Δημήτρης Στρατούλης δήλωσαν τα εξής: «Είναι εμφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοντώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας ως μόνο μέλημα την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, εγχώριου και ξένου. Με υπέρογκη φορολόγηση που δεν εξυπηρετεί ούτε την ανάπτυξη, ούτε τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις, με ρυθμίσεις οφειλών για τα μάτια του κόσμου και με σαφή στόχο την πλήρη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος συνεχίζει την αντιλαϊκή της πολιτική. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη παρουσιάσει τις βασικές του θέσεις για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την προοδευτική απάντηση που θα δώσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και συνεχίζουμε την επεξεργασία τους, καταθέτοντας άλλη μία σχετική τροπολογία. Οι μικρομεσαίοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο τη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας και την κοροϊδία της κυβέρνησης. 

Τελευταίο επεισόδιο στο θέατρο του παραλόγου είναι η πρόσφατη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από 72 έως 100 μηνιαίες δόσεις, η οποία είναι πλήρως αναποτελεσματική. δεν συνοδεύεται από την διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων που μεγαλώνουν το χρέος και δεν μειώνονται οι τόκοι στα πιο χαμηλά επίπεδα. Αρχικά, παρατηρείται το εξής παράδοξης. Οι 100 μηνιαίες δόσεις αφορούν οφειλές μέχρι και 15.000 €, ενώ για μεγαλύτερα ποσό, αντί να αυξηθούν και οι δόσεις, αυτές περιορίζονται στις 72.

 Επίσης, η μη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων, αλλά και η διατήρηση επιτοκίου στις δόσεις δεν συμβάλουν στην ανακούφιση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών.» 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου