24 Σεπ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου στις κινητοποιήσεις των ενώσεων Γονέων Θερμαϊκού και Θέρμης για τη μεταφορά των μαθητών.

Η Βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ θεσσαλονίκης  Λίτσα Αμμανατίδου στις κινητοποιήσεις των ενώσεων Γονέων Θερμαϊκού και Θέρμης για τη μεταφορά των μαθητών.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου συμμετείχε για πολλοστή φορά σε κινητοποίηση για τη μεταφορά των μαθητών. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσαν οι ενώσεις γονέων Θερμαϊκού και Θέρμης στα Πράσινα Φανάρια στη στροφή Αεροδρομίου στη Θεσσαλονίκη. Στη διαμαρτυρία παρευρέθηκαν γονείς και μαθητές των σχολείων της περιοχής, αλλά και γονείς του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που έχει έδρα την Πυλαία.


Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών κάθε χρόνο παρουσιάζεται όλο και πιο οξυμένο σε όλη τη χώρα. Ιδίως μετά τον Καλλικράτη γίνεται συστηματική προσπάθεια να μεταφερθεί η ευθύνη, άρα και το κόστος της μεταφοράς στους γονείς. Το δικαίωμα των παιδιών να πηγαίνουν σχολείο εξαρτάται κάθε χρόνο από το αν τα δρομολόγια είναι κερδοφόρα ή όχι. Οι  γονείς κάθε χρόνο περιμένουν τις διαπραγματεύσεις με τους λεωφορειούχους, τις παρατάσεις των συμβάσεων και τις απευθείας αναθέσεις για να δουν αν τα παιδιά τους θα πάνε σχολείο την ώρα που πρέπει και με ασφάλεια.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τους γονείς πως η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια πρέπει να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση.

Ακόμη η βουλευτής Λίτσα Αμμανατίδου δήλωσε: 

«Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας για δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, όπου απαιτείται, και απευθείας κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, όπως αναφέρουν και οι γονείς, οι οποίοι κατέθεσαν και μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, δεν πρέπει να εφαρμοστούν τα χιλιομετρικά όρια της νέας ΚΥΑ, επειδή καταργούν στην πράξη το δικαίωμα των μαθητών να μεταφέρονται δωρεάν και με ασφάλεια στα σχολεία τους. Ειδικά στην Περιφέρεια, όπου υπάρχουν ιδιαιτερότητες με χωριά και οικισμούς, πολλά παιδιά είναι αναγκασμένα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια προκειμένου να πάρουν αστική συγκοινωνία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η Δημόσια, Ασφαλής και Δωρεάν μεταφορά των μαθητών είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν χωράει στη λογική της διαπραγμάτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου