5 Ιουλ 2014

Θεσσαλονίκη: Το 96% των εμπόρων είπαν "όχι" στις Κυριακές

Θεσσαλονίκη: Το 96% των εμπόρων είπαν "όχι" στις ΚυριακέςΈνα ηχηρό «όχι» στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο είπαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, στην ειδική κάλπη που στήθηκε για το θέμα, στο πλαίσιο των εκλογών για νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε ο ΕΣΘ, το 96% των 575 από τα 1.480 ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του ΕΣΘ που προσήλθαν στη διαδικασία ψήφισε «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές. Στην ψηφοφορία για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου συμμετείχαν 471 άτομα, όταν πριν μια τριετία είχαν συμμετάσχει 630.


Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Χατζαρίδης για τη χαμηλή συμμετοχή στις αρχαιρεσίες σχολίασες, ότι «η οικονομική κούραση οδηγεί και σε απομάκρυνση». Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ Π. Φιλιππίδης (368) και ακολουθεί ο κ. Χατζαρίδης (274). Το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα στις 15 Ιουλίου και πρόεδρος θα αναλάβει ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος για το Δ.Σ.

"Τελικά, εκτός από τον κ. Τσαμασλή, τον κ. Μπουτάρη και τους ιδιοκτήτες μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, ποιος άλλος επιθυμεί να είναι ανοικτή η αγορά και τις Κυριακές;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στην ΠΚΜ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Επισημαίνοντας πως, "μετά τους εμποροϋπάλληλους και τους ασφαλισμένους - ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ, ήρθε και η σειρά των εμπόρων να πάρουν θέση» ζήτησε «να κλείσει άμεσα το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων».

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου