24 Ιουλ 2014

Μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την σφαγή στην Γάζα διοργανώνουν την Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους φορείς και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης .

Σήμερα η Παλαιστινιακοή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δημων Κ. Μακεδονίας, η ΕΣΗΕΜΘ, το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ και πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-Μ-Λ) παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την κλιμάκωση της βίας κατά του λαού της Παλαιστίνης καλώντας παράλληλα σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αλλά και τις δράσεις συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.


“Δεν μας αρκεί η καταδίκη της κυβέρνηση χρειαζόμαστε έμπρακτη στήριξη” δήλωσε ο Ασσόκη Σόντκι πρόεδρος της Παλαιστινιακής παροικίας Θεσσαλονίκης καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα απέναντι στο Ισραήλ και συγκεκριμένα να σταματήσουν οι στρατιωτικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος εδώ 14 μέρες που διαρκεί η άγρια επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα 550 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εκ των οποίων 150 νεκρά παιδιά, γυναίκες και άμαχοι. Παράλληλα 100.000 πρόσφυγες βρίσκονται εντός της Λωρίδας της Γάζας και χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Δυτική όχθη του Ιρδάνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες δύο νοσοκομεία στην Γάζα βομβαρδίστηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ασθενών και των τραυματισμό του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας δήλωσε ότι αμέσως μετά το συλλαλητήριο θα υπάρξει νέα συγκέντρωση φορέων για την συλλογή ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού και την αποστολή νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στην Γάζα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στην Γάζα “συνιστά στην κυριολέξια μια γενοκτονία, έχει ξεπεράσει χαρακτηριστικά πολέμου”. “Στην Γάζα πάνω από το 70% των νεκρών είναι άμαχοι.” δήλωσε ο Π. Τσαραμπουλίδης και κάλεσε τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στην κτηνωδία των Ισραηλινών.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχε και αντιπρόεδρος της ΕΣΗΜΕΘ Γ. Βοιτσίδης ο οποίος τόνισε ότι ως συλλογική φωνή των δημοσιογράφων “έχουμε υποχρέωση να υπενθυμίζουμε ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να ενδίδουμε στη λογική του άλυτυο προβλήματος”.

“Η σφαγή στην Γάζα δεν είναι απλά ένα ρεπορτάζ, ένα δελτίο ειδήσεων είναι θέμα πρώτης γραμμής που αγγίζει τον πυρήνα του ανθρωπισμού”πρόσθεσε

“Στεκόμαστε αλληλεγγύοι με όλους αυτούς που ζητούν την ειρήνη στην Μέση Ανατολή, πρέπει να δοεθί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό, πρέπει να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος” τόνισε από την πλευρά της ο Π. Κετικίδης απερχόμενος πρόεδρος της ΕΔΟΘ ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μία πρωτοβουλία για την ειρήνη στην Μ. Ανατολή.

“Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολιες που δεν έχουν χάσει την ανθρπωπιά τους. Πρέπει να παλέψουμε για μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα, για το δικαίωμα του Ισραηλινού λαού στην ασφάλεια αλλά κυρίως για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην ζωή” σημείωσε και δήλωσε την συμμετοχή της ΕΔΟΘ σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης και συλλογής ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα, φάρμακα) που θα αποσταλλούν στην Γάζα.

Να σημειωθεί ότι το παρών στην συνέντευξη έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Αμανατίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θ. Μπακογλίδης, ο επικεφαλής της παράταξης ΡΕΚΚ Μ. Λαμτζίδης, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΘ, ο Γ. Θεοδωρόπουλος περιφερειακό σύμβουλος με την ΡΙΖΑΡΕΝ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Οικονόμου, Αλ. Κρασοπούλου) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( Γ. Κούτρας)

Τέλος να αναφέρουμε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει διεθνή έκκληση για να μπει οριστικό τέλος στην αιματοχυσία κάνοντας λόγο για εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης την οποία κάλεσε να πάρει άμεσα θέση για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου