26 Ιουλ 2014

Π. Λαφαζάνης: "Όνειρο θερινής νυκτός οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας"



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε, την Παρασκευή 25/7, την Κόρινθο και αργά το απόγευμα έδωσε συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης της πόλης.





Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ ΟΙ 180 ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

«Οι ισχυρισμοί του κ. Α. Σαμαρά ότι μπορεί να συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αποτελούν ευσεβείς πόθους και όνειρα θερινής νυκτός.

Η κυβέρνηση έλεγε περίπου τα ίδια και με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα στο νόμο για τη «μικρή» ΔΕΗ. Ισχυριζόταν πως θα υπάρχουν 180 και πλέον βουλευτές που δεν θα στηρίξουν την πρόταση δημοψηφίσματος. Πως δεν θα υπάρξουν πάνω από 120 βουλευτές που θα ζητήσουν δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση διαψεύστηκε παταγωδώς και κατέφυγε σε αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, προκειμένου να ματαιώσει τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Α. Σαμαράς θα διαψευστούν εκ νέου και πανηγυρικά και με τους 180 για τον Πρόεδρο και δεν θα μπορέσει να τους σώσει, τώρα, καμιά ανάλογη αντιδημοκρατική μεθόδευση».

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

«Η κυβέρνηση παραπλανά τον ελληνικό λαό, όταν διατείνεται πως τα μνημόνια τελειώνουν οριστικά το Φθινόπωρο. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν τελειώνουν, αλλά και εισέρχονται από το Φθινόπωρο σε μία από τις χειρότερες φάσεις τους, με την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να απαλλάξει τη χώρα από την τρόικα, τα μνημόνια, τη λιτότητα και το ξεπούλημα και να ανοίξει δρόμους ανάσας, διεξόδου και προοδευτικής ανασυγκρότησης για τον τόπο».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

«Τα «κόκκινα» χρέη σε τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας έχουν φτάσει σε αστρονομικά ύψη που προσεγγίζουν το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν.

Η τραγική αυτή κατάσταση, που πνίγει και παραλύει κυριολεκτικά την οικονομία και την κοινωνία, δεν αντιμετωπίζεται με ημίμετρα και ασπιρίνες. Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, αντί να προικοδοτεί τους τραπεζίτες και θα εφαρμόσει ένα ριζοσπαστικό , αναπτυξιακό και κοινωνικό σχέδιο με γενναίες ρυθμίσεις επί των δανείων, που θα φτάνουν έως το κούρεμα και τη διαγραφή τους για τις πιο ευάλωτες και αδύναμες κατηγορίες».

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΟ «ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ» ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση, αλλά και βρίσκεται σε ασυμφιλίωτη αντιπαράθεση με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά.

Η Κεντροαριστερά δεν είναι τίποτα άλλο παρά το εύηχο «παρατσούκλι» της νεοφιλελεύθερης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας ή το «κομψό» ψευδώνυμο του ΠΑΣΟΚ και των εμφανών και αφανών «συγγενικών» του δυνάμεων.

Η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά είναι οι δύο πτέρυγες του μεγάλου μνημονιακού κόμματος του κατεστημένου, το οποίο διευθύνει πολιτικά και πειθαρχικά η τρόικα μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων της».


Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου