28 Μαΐ 2014

ΤΙ ΠΟΤΑΜΙ; ΤΙ ΕΛΙΑ; ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΡΩ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!

Κορόιδευαν προεκλογικά, αποκαλύπτονται μετεκλογικά!

Η ομάδα των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» του Σταύρου Θεοδωράκη, αποφάσισε τη συμμετοχή των δύο ευρωβουλευτών του νεότευκτου κόμματος στη λεγόμενη «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», δηλαδή στην «σοσιαλδημοκρατική» ομάδα του ευρωκοινοβουλίου που συμμετέχει και η ΕΛΙΑ! Με λίγα λόγια την ομάδα που ψήφιζε στην ευρωβουλή το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονταν μετέπειτα στα κράτη – μέλη. Άλλωστε, ως γνωστόν, κόμματα της ευρω-ομάδας των «σοσιαλδημοκρατών» κυβέρνησαν προωθώντας με αποφασιστικότητα τις λεγόμενες «αναδιαρθρώσεις» και γενικότερα τα μέτρα ενίσχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικο-οικονομικών ελίτ.


Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το ρόλο που θέλουν οι ελληνικές και ευρωπαϊκές ελίτ να παίξει, το «Ποτάμι», ως καταλύτης στην ανασύνθεση του υπό κρίση «κεντροαριστερού» χώρου, αν και προεκλογικά δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως «κεντροαριστερό».


Αξίζει, πάντως , να υπενθυμίσουμε ότι το όνομα του Στ. Θεοδωράκη είχε ακουστεί και κατά τη συγκρότηση της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας των 58». Ήταν άλλωστε φανερό προεκλογικά ότι το «ΠΟΤΑΜΙ» έχει τη στήριξη συγκεκριμένων τμημάτων του κεφαλαίου που μάλιστα δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ και το προβάλλουν συστηματικά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του νεοεμφανισθέντος κόμματος, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση ήταν αφενός η πεποίθηση ότι η συμμετοχή «στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης» ,καθώς οι δεσμεύσεις (!!!) των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών ότι «η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες».

Όπως δηλώνουν δεν θα υπάρξει ένταξη στο «Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα» και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.

Το πειράματα στο χώρο της λεγόμενης «σοσιαλδημοκρατίας» στη χώρα μας και ο σχηματισμός ενός ακόμα φορέα που θα επιχειρήσει να αποτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και καλύψει κάποιο έδαφος που έχασαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, όπως φαίνεται, είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις των πολιτικοοικονομικών ελίτ στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ανά την ΕΕ δεν θα ήθελαν καν να σκέφτονται ότι η δυναμική άνοδος της Αριστεράς στη χώρα μας θα μπορέσει να αποτελέσει καταλύτη για ευρύτερες ανατροπές στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η αλλαγή ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΕΛΙΑ και η δημιουργία του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ», συνιστούν μεταμφιέσεις που φιλοδοξούν να παίξουν το ρόλο «κεντροαριστερού» αναχώματος στην επερχόμενη ανατροπή στη χώρα. Θα το καταφέρουν;


Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου