27 Μαΐ 2014

Α. Τσίπρας: "Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να λάβει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα"

Ελλάδα "Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία" δήλωσε ο Α. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.    Ακούστε εδώ:


"Τα χθεσινά αποτελέσματα συνιστούν μια πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς της σημερινής βουλής και τότε κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το λαό και τη χώρα για τα επόμενα χρόνια,. Σε κάθε περίπτωση δεν νομιμοποιείται η βουλή να εκλέξει τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία." δήλωσε ο Α. Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κάλεσε τον κ. Σαμαρά να μη "διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις εκλογές, τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, την ιδιωτικοποίηση του νερού και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας". 

Ο Α. Τσίπρας πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στο διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του επόμενου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή επιτροπή "δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα και την ευρύτερη πολιτική συναίνεση έχοντας ποσοστά μειοψηφίας".

Αντιδράσεις απο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ως εκτροπή χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειές του θα πέσουν στο κενό.

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Τον κατηγόρησε για παραποίηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και του Συντάγματος της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου