26 Οκτ 2013

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Λ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου σχετικά με την φορολόγηση των μαντριών:«Προκλητικό το θράσος της κυβέρνησης απέναντι σε γεωργούς και κτηνοτρόφους»

«Προκλητικό το θράσος της κυβέρνησης απέναντι σε γεωργούς και κτηνοτρόφους»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λ. Αμμανατίδου- Πασχαλίδου, μέλος της ΕΕΚΕ αγροτικού και υπεύθυνη για την ζωική παραγωγή, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την φορολόγηση των μαντριών:

Η κυβέρνηση παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της, εισάγει στο νέο νομοσχέδιο για την ενιαία φορολόγηση ακινήτων φόρο για τα μαντριά και της γεωργικές αποθήκες.


Στην σχετική του ανακοίνωση μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει «Οι αγρότες δεν είναι μια ομάδα εριθωριοποιημένων που χρήζουν ιδιαίτερης προστατευτικής μεταχείρισης […]οφείλουν (οι αγρότες) όπως όλα τα υπόλοιπα κύτταρα να συνεισφέρουν στην επιβίωση και την εύρυθμη λειτουργία της χώρας μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση όχι μόνο επιβάλλει νέους επαχθείς φόρους στους αγροτές, αλλά δικαιολογεί ευθαρσώς αυτή την απόφαση της με τον ισχυρισμό ότι οι αγρότες μέχρι σήμερα «προστατεύονται» από τους φόρους που πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση έχει «ξεζουμίσει» τους αγρότες, όπως όλους τους εργαζόμενους.

Οι αγρότες έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους, χάνουν τις συντάξεις τους, πληρώνουν ήδη δυσβάστακτους φόρους, όπως ακριβώς όλοι οι εργαζόμενοι, ενώ παράλληλα, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, τα κόστη παραγωγής (πετρέλαια, ζωοτροφές, μηχανήματα, λιπάσματα κλπ) έχουν γίνει δυσβάστακτα για γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν και την δουλειά τους, όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

Τώρα η κυβέρνηση επιλέγει να φορολογήσει και τα μέσα παραγωγής των αγροτών παρουσιάζοντας μάλιστα αυτό το μέτρο ως «κοινωνικά δίκαιο», ενώ, αντίστοιχα δεν θα τολμούσε καν να σκεφτεί να φορολογήσει άλλα μέσα παραγωγής, όπως τις μηχανές των εργοστασίων.

Η κυβέρνηση με τα νέα βάρβαρα μέτρα που σκοπεύει να επιβάλλει δίνει την «χαριστική βολή» σε γεωργούς και κτηνοτρόφους. Η μόνη δίκαιη και σωτήρια λύση είναι ο κοινός αγώνας αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης ταξικής πολιτικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου