2 Σεπ 2013

Άμεση αναστολή λειτουργίας και απομάκρυνση των ξένων βάσεων απο την Ελλάδα

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ

  

Τίποτα, ίσως, δεν αποκαλύπτει με πιο ωμό και αδίστακτο τρόπο το αποτρόπαιο πρόσωπο του Δυτικού ιμπεριαλισμού της εποχής μας από τον βρώμικο και παράνομο πόλεμο που είναι έτοιμες από μέρα σε μέρα να εξαπολύσουν σε βάρος της Συρίας, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλοι "πρόθυμοι", με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων, παρόμοιο, δηλαδή, όσο και διάτρητο πρόσχημα με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για τον πόλεμο εναντίον του Ιράκ με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.


Το τραγικό είναι ότι τον βρώμικο πόλεμο αυτό παρουσιάζονται, ως έτοιμες από καιρό, να συνδράμουν υποτελώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις οικονομικής καταστροφής της Ελλάδας και της Κύπρου: οι κυβερνήσεις Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου και του Ν. Αναστασιάδη αντίστοιχα!
Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι ένας δυτικός πόλεμος κατά της Συρίας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ χειρότερο και δραματικότερο ως προς τις συνέπειες του από τους άλλους πρόσφατους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι μια δυτική στρατιωτική τυχοδιωκτική δράση κατά της Συρίας μπορεί να εξελιχθεί όχι μόνο σε ένα παρατεταμένο αλλά και σε ένα γενικευμένο πόλεμο, που θα εμπλέξει το Λίβανο, το Ιράν, το Ισραήλ αλλά και την Τουρκία, την Αίγυπτο και ίσως τη Ρωσία.
Είναι σαφές ότι ΗΠΑ και χώρες του σκληρού πυρήνα της ΕΕ, γιατί αυτοί είναι οι άθλιοι ιμπεριαλιστικοί αυτουργοί της σχεδιαζόμενης πολεμικής επιχείρησης κατά της Συρίας, μπροστά στα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στον κόσμο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμπλέξει τη χώρα σε περιπέτειες που μπορεί να έχουν τραγικές εθνικές επιπτώσεις και στη χώρα μας και στην Κύπρο.
Χρειάζεται να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Αυτήν την ώρα είναι ανάγκη να ξεσηκωθεί στον τόπο ένα μεγάλο φιλειρηνικό αντιϊμπεριαλιστικό κίνημα.

Σύνθημα και αίτημα αυτού του κινήματος πρέπει να γίνει: ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ της Ελλάδας στο βρώμικο πόλεμο κατά της Συρίας.
Για να εξασφαλιστεί αυτός ο στόχος χρειάζονται αγώνες για να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των αμερικανικών και Νατοϊκών βάσεων στη χώρα μας και να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ακύρωση των σχετικών συμφωνιών και την οριστική απομάκρυνση των ξένων βάσεων, μαζί με την απεμπλοκή – αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται μια εθνικά ανεξάρτητη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, παράλληλα με μια αντιμνημονιακή προοδευτική οικονομική πολιτική.
ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση της ΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε εκτενώς στην Συριακή κρίση και κατήγγειλε ότι «η επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και των "προθύμων" συμμάχων και "δορυφόρων" τους, όπως η Ελλάδα, σε βάρος της Συρίας, δεν μπορεί να έχει ούτε περιορισμένη διάρκεια ούτε περιορισμένο εύρος αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας και ίσως όχι μόνο, με εφιαλτικές συνέπειες».

Ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε την ανάγκη να μην υπάρξει «καμμιά εμπλοκή, καμμιά συμμετοχή, καμμιά διευκόλυνση της Ελλάδας στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Συρίας» και πρόσθεσε ότι η χώρα μας πρέπει άμεσα να αναστείλει τη λειτουργία των αμερικανικών και Νατοϊκών βάσεων και να ανοίξει τις διαδικασίες για την οριστική απομάκρυνσή τους από τη χώρα μας.

Η υπόθεση της Συρίας, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται να υπογραμμίσει, πολύ πιο έντονα από πριν, την κατάρρευση ενός αφελούς μυωπικού ευρωκεντρισμού και των ευρω-αμερικανονατοϊκών δογμάτων. Αυτήν την ώρα, είπε, το ευρωατλαντικό μέτωπο ΕΕ - ΗΠΑ εξαπολύει κοινωνικό μνημονιακό πόλεμο σε βάρος πρώτα απ' όλα του ευρωπαϊκού Νότου και πραγματικό πόλεμο με βόμβες και πυραύλους ενάντια σε χώρες της Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής.

Ο Π. Λαφαζάνης υποστήριξε τη θέση ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ μια νέα ανεξάρτητη οικονομική και εξωτερική πολιτική που θα ανοίξει ουσιαστικά και άλλες διαστάσεις για τη χώρα. Τις διαστάσεις της Μεσογείου, της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής, των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ασίας, ως θεμελιώδεις πλευρές νέων σχέσεων για τη διέξοδο της χώρας από την κρίση και τη συμβολή της σε ένα νέο περιβάλλον, ειρήνης, σταθερότητας, ισότιμων σχέσεων και συνανάπτυξης.

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου