6 Σεπ 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΒΟ




06/09/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΛΒΟ

Όπως αποκαλύφθηκε την Τρίτη 3/9, η Τρόικα ζήτησε να μπει λουκέτο σε ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και ΕΑΣ, με τους εργαζόμενους να μένουν στο δρόμο χωρίς αποζημιώσεις και τα φιλέτα των επιχειρήσεων να μπαίνουν σε διαδικασία πώλησης
Τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Γιάννα Γαϊτάνη και Δέσπινα Χαραλαμπίδου, οι συντονιστές των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης Νίκος Σαμανίδης και Χρήστος Ρώσσιος αντίστοιχα και στελέχη του κόμματος.
 Τα μέλη της αντιπροσωπείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραβρέθηκαν και μίλησαν σε συγκέντρωση των εργαζομένων, απάντησαν σε ερωτήσεις και ανέλυσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αμυντική βιομηχανία και την ΕΛΒΟ.
 Όπως έχει τονίσει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα σχέδια για διάλυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, με όποια μορφή και αν αυτή επιλεχθεί τελικά να γίνει, συνιστά εθνικό έγκλημα. Δεν πρόκειται για έναν ακόμη παραγωγικό τομέα της χώρας, αλλά συνδέεται άρρηκτα με τη δυνατότητα  διασφάλισης των πλέον ζωτικών συμφερόντων της. Αυτό που απαιτείται είναι η δημιουργία ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο, στον οποίο θα υπαχθούν όλες οι κρατικές εταιρίες του τομέα και η εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των εταιριών και προσανατολισμού τους  σε συγκεκριμένους τομείς εθνικής σημασίας, μέσα από την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων των εταιριών που έχουν ακυρωθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις». 

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου