4 Μαρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Να σταματήσει κάθε δίωξη εις βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Ευκαρπίας


Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι καθώς και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαραλαμπίδου και Ευ. Τσακαλώτου.
Η βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου δήλωσε : «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων της Ευκαρπίας που διεκδικούν να μην υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά και κοινωνικά η περιοχή τους  από ένα γιγαντιαίο ΣΜΑ,  ακατάλληλο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο παράλληλα αυξάνει τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμάτων στην πόλη μας. Τονίζουμε σε κάθε τόνο ότι οι αποφάσεις για το μέλλον των πολιτών δεν γίνεται να παίρνονται ερήμην τους. Καλούμε τους φορείς να αφουγκραστούν την φωνή των κατοίκων της Ευκαρπίας και να δώσουν λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Δηλώνουμε τέλος πως η προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων δεν θα περάσει. Ζητάμε την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Α` Αθήνας Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε: «Η δίωξη των κατοίκων της Ν. Ευκαρπίας εντάσσεται στην εντεινόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει του αγώνες των πολιτών της χώρας που αγωνίζονται ενάντια στην συνεχή και πολυεπίπεδη υποβάθμισης της ζωής τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα κοινωνική κινήματα που έχουν αναπτυχθεί θα αναχαιτίσει την κυβερνητική επίθεση για να δοθεί μια νέα προοπτική στη χώρα μας. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους κατοίκους της Ν. Ευκαρπίας και στον αγώνα τους για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και την αξιοπρέπεια της ζωής τους.»

Διαβάστε επίσης: Αναβολή στη δίκη των κατοίκων για το ΣΜΑ Ευκαρπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου