2 Μαρ 2013

Κρίση και νεοναζισμός

Στα πλαίσια μιας οικονομικής & ανθρωπιστικής κρίσης η οποία έχει πάρει φαραωνικές διαστάσεις, ο νεοναζισμός κερδίζει έδαφος σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Στην Ελλάδα ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή. Ποιό είναι όμως το πραγματικό πρόσωπο αυτών των οργανώσεων;

Παραθέτουμε εδώ μια σειρά από ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ τα οποία "ξεγυμνώνουν" το φαινόμενο και τους παράγοντες που οδηγούν στην άνοδο του φασισμού:


Το κουτί της Πανδώρας: "Χρυσή Αυγή" 


Διάρκεια: 50'
Εκπομπή: Το κουτί της Πανδώρας - Κράτος και Παρακράτος
Παρουσίαση: Κώστας Βαξεβάνης

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα: "Η απειλή των νεοναζί"

Νοέμβριος 2011, Γερμανία. Δύο αυτοκτονίες και μια έκρηξη σε διαμέρισμα της πόλης του Τσβίκαου φέρνουν στο φως την ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση National Sozialistischer Untergrund, υπεύθυνη για μια σειρά στυγνές,ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έχουν απασχολήσει για περισσότερο από μια δεκαετία τη γερμανική κοινωνία και τις αρχές. Μεταξύ των θυμάτων και ο Έλληνας καταστηματάρχης Θεόδωρος Βουλγαρίδης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο κατάστημά του στο Μόναχο, τον Ιούνιο του 2005.



Διάρκεια: 60'
Πηγή: tvxs.gr


Εξάντας: "Η ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΛΥΚΩΝ"

Η άνοδος των Νεοναζί στην Ρωσία είναι κάτι παραπάνω από γεγονός! Στην Ρωσία υπάρχουν σήμερα οι περισσότεροι νεοναζί του κόσμου. Εξτρεμιστικές ιδέες περί φυλετικής καθαρότητας και εξολόθρευσης των μεταναστών, των ομοφυλοφίλων, των τοξικομανών και όλων «των άχρηστων ζιζανίων που μολύνουν τη Ρωσική Λευκή Φυλή», βρίσκουν εύφορο έδαφος σε ένα πληθυσμό του οποίου η εθνική περηφάνια πληγώθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» είναι ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ που καταγράφει την θανάσιμη δράση Ρώσων Σκίνχεντ, τις ιστορίες των αθώων θυμάτων τους και την τρομακτική απειλή που ξεπροβάλλει στο Βορρά της Ευρώπης.



Διάρκεια: 63'
Παρουσίαση: Γιώργος Αυγερόπουλος
Παραγωγή: exandasdocumentaries.com


Ρεπορτάζ του βρετανικού Channel 4 για τη Χρυσή Αυγή

Το ανατριχιαστικό ρεπορτάζ του βρετανικού Channel 4, όπου ο υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Πλωμαρίτης απειλεί να κάνει σαπούνια τους μετανάστες και να ξανανοίξει τους φούρνους, απλά αποδεικνύει αυτό που όλοι γνωρίζουν: η Χρυσή Αυγή έχει σαν «ιδεολογία» τον ναζισμό και το έγκλημα.


Διάρκεια: 8'
Παραγωγή: Channel 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου