15 Ιαν 2013

Η περίπτωση του κ.Ρουπακιώτη και η Κράτηση Ανηλίκων

Τόλμη και γοητεία


Γράμμα από το Ληξούρι: 

 




Αναγνώστης Λασκαράτος Κύριε Ροΐδη, Λίγες ημέρες μετά τη διαρροή (3.1) της είδησης της σχεδόν μυστικής συνάντησης (15.12) του κ.Φωτίου Φανουρίου Κουβέλη με τον αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη και Φωτοβολταϊκών, ανακοινώθηκε (10.1.2013) και η ευχάριστη είδηση: «Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση ανήλικων κατηγορουμένων για βαριά εγκλήματα, όπως o βιασμός, η ανθρωποκτονία, κ.λπ., σύμφωνα με διάταξη που θα προσθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Ρουπακιώτης, στο υπό κατάθεση στη Βουλή νομοσχέδιο του Κώδικα Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, με τη νέα νομοθετική διάταξη παρατείνεται για ακόμη 6 μήνες η προσωρινή κράτηση ανηλίκων, δηλαδή, από τους 6 μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα στους 12 μήνες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στο δικαστήριο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να επεκτείνει για άλλους 3 ακόμη μήνες την προσωρινή κράτηση. Η φιλοσοφία της τροπολογίας του κ. Ρουπακιώτη αποσκοπεί στο να εξαλειφθούν τα φαινόμενα τα οποία έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς, δηλαδή να απολύονται προσωρινά κρατούμενοι ανήλικοι ιδιαίτερης επικινδυνότητας πριν οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης». Πρόκειται για παιδιά πολύ χαμηλής κοινωνικής προέλευσης, χωρίς φωνή, χωρίς υποστήριξη, αδικημένα από γεννησημιού τους. Αντί λοιπόν να θεραπευθεί η διαπιστωμένη και ομολογημένη από επισημότατα χείλη αρνησιδικία του δικαστικού μας συστήματος, η καταδικασμένη επανειλημμένα από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, παρατείνεται η κράτηση ενός ανήλικου στη Σχολή του εγκλήματος, για να τιμωρηθεί αυτός από το Κράτος, για την εγκληματική ανικανότητα του Κράτους. Κι αν είναι αθώος; —-Υποψιάζομαι πως αυτές οι πολλαπλές αναβολές των δικών, οφείλονται κατά ένα μέρος στο ότι εξασφαλίζουν ένα καλύτερο εισόδημα στους δικηγόρους, τους οποίους συνδικαλιστικά έχει εκπροσωπήσει ο κ.Ρουπακιώτης, —-Ο κ.Ρουπακιώτης, που έδωσε θρησκευτικό όρκο ως υπουργός Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τον αντιρατσιστικό νόμο που δεν εφαρμόζεται (με εξαίρεση την υπόθεση Μπαρμπαρούση στο Μεσολόγγι), αφού για σαφέστατα ρατσιστικά εγκλήματα δεν ασκείται δίωξη με βάση το νόμο. Στην συνεδρίαση της στη Γενεύη (2009), η Επιτροπή για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων του ΟΗΕ (CERD- Committee on the Elimination of Racial Discrimination) είχε καλέσει την Ελλάδα να απαγορεύσει τις νεοναζιστικές οργανώσεις στην επικράτεια της και να διασφαλίσει την εφαρμογή από τα δικαστήρια του αντιρατσιστικού νόμου 927/79. —-Ο κ.Ρουπακιώτης είναι η κλασσική περίπτωση του αριστερού που ενσωματώθηκε ταχύτητα στο σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι πολεμούσε. Νομίζω όμως πως αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει από την εποχή ήδη που ανήκε στο ΣΥΝ και ήταν Πρόεδρος του ΔΣΑ. 

* ΥΓ Ρουπακιώτης (ΡΗΜΑΔ): «Ο γίγας Υπουργός Δικαιοσύνης»: «Έβδομη αναβολή για Χρυσαυγίτισα Σκορδέλη»-Το τμήμα λιτανειών της ‘Δημάρ’ στη γιορτή του Σκυλοκέφαλου Αγίου Χριστόφορου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου