12 Δεκ 2014

Έκλεισαν τη μοναδική χειρουργική κλινική του ΕΣΥ, στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Έκλεισαν τη μοναδική χειρουργική κλινική του ΕΣΥ, στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο ΘεσσαλονίκηςΟι γιατροί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε υλικό, σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, κυρίως σε αναισθησιολόγους και μεγάλες λίστες αναμονής για προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Έκλεισαν τη μοναδική χειρουργική κλινική του ΕΣΥ, στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Δυσμενή κατάληξη είχαν οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό στη μοναδική χειρουργική κλινική του ΕΣΥ στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος την έθεσε σε “αναστολή λειτουργίας”.

Οι ασθενείς και το εναπομείναν ιατρικό προσωπικό (δύο μόνιμοι και ένας επικουρικός), μεταφέρθηκαν στις δύο πανεπιστημιακές (Β΄ ΠΡΧ και Ε΄ Χ) κλινικές του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η πρόθεση της διοίκησης, να κλείσει την κλινική, είχε αρχίσει να γίνεται φανερή εδώ και έξι μήνες, όταν δύο χειρουργοί που είχαν μεταφερθεί εκεί από το πρώην νοσοκομείο του ΙΚΑ “Παναγία” και είχαν ενταχθεί στην Α΄ χειρουργική, μεταφέρθηκαν στις πανεπιστημιακές κλινικές, αποδυναμώνοντας έτσι την Α΄ χειτουργική.

Με την αποχώρηση του διευθυντή της, λόγω συνταξιοδότησης, το σχέδιο ολοκληρώθηκε.
Η λειτουργία των χειρουργικών κλινικών του “Ιπποκράτειου” είναι από πολύ καιρό προβληματική, λόγω των γνωστών προβλημάτων του νοσοκομείου.

Οι γιατροί κάνουν λόγο για ελλείψεις σε υλικό, σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, κυρίως σε αναισθησιολόγους και μεγάλες λίστες αναμονής για προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Επιδείνωση

Το κλείσιμο, λοιπόν, μίας χειρουργικής δεν μπορεί, παρά να επιδεινώσει την κατάσταση. Οι εναπομείνασες δυο κλινικές θα εφημερεύουν πιο συχνά, με αποτέλεσμα περισσότερα επείγοντα περιστατικά και λιγότερα προγραμματισμένα χειρουργεία.
Οι γιατροί θεωρούν ότι το κλείσιμο νοσοκομειακών κλινικών, είναι μέρος ενός σχεδίου, που στόχο έχει την αποδυνάμωση του ΕΣΥ, με απώτερο σκοπό την σχεδιαζόμενη πλήρη ιδιωτικοποίησή του.

Δ.Κ.

 Πηγή: ιατροnet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου