13 Ιουν 2014

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου για τα σχέδια «αξιοποίησης» του camping της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού

Την Τρίτη 10-06-2014 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης για τη γνωμοδότηση σχετικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ) «Camping Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης» συνολικής έκτασης 123 στρεμμάτων.
 
 

Η Λίτσα Αμμανατίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραβρέθηκε στην αναβληθείσα συνεδρίαση, δήλωσε σχετικά: 
 

“Το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης για το camping της Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού, μόνο κατ’ όνομα εξυπηρετεί την ανάπτυξη της περιοχής. Στην ουσία πρόκειται για άλλη μια περίπτωση ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.
 
 Η «αξιοποίηση» του εξαιρετικά προνομιακού αυτού ακινήτου του δημοσίου, την οποία ευαγγελίζεται το συγκεκριμένο σχέδιο, δεν αποδίδει ουσιαστικά κανένα όφελος στο ελληνικό κράτος, ενώ παράλληλα στερεί από την τοπική κοινωνία έναν σημαντικό δημόσιο χώρο, στον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν κοινωφελείς χρήσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα που είχε εκπονηθεί από τον ΟΣΚ πριν την κατάργησή του για τις προβλεπόμενες σχολικές μονάδες (Λύκειο, Γυμνάσιο, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο) απαιτούνται 7.135 τμ δόμησης, ενώ από το ΕΣΧΑΔΑ προβλέπονται 4.758,60 τμ. Αντίθετα, για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών - χρήση η οποία ακυρώνει κάθε έννοια κοινόχρηστου δημόσιου χώρου - διατίθενται 20.000 τμ. Αυτό είναι ένα σχέδιο καταστροφής το οποίο κάποιοι το παρουσίασαν προεκλογικά ως «Θερμαϊκή Ριβιέρα». 
 
Το camping της Αγίας Τριάδας παραμένοντας ένας χώρος δημόσιος και όχι μια περιοχή ανάπτυξης ιδιωτικών χρήσεων μπορεί να αποτελέσει έναν άξονα, ο οποίος θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής της τοπικής κοινότητας της Αγίας Τριάδας και του Δήμου Θερμαϊκού συνολικά.”

 

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου