18 Ιουλ 2013

ΣΟΪΜΠΛΕ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

XOYNTIKH AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ "ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ" ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ (18/7) 18:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


 
Σε αστυνομικό κλοιό κατόπιν κυβερνητικών εντολών βρίσκεται το κέντρο της Αθήνας από το πρωί της Πέμπτης (18/7) λόγω της επίσκεψης του εκπροσώπου του γερμανικού κεφαλαίου, του γερμανικού ιμπεριαλισμού και των ευρωπαϊκών τοκογλύφων δανειστών, ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα.

Χαμηλές πτήσεις πραγματοποιεί ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, κλειστό είναι όλο το κέντρο, ενώ υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παντού. Χιλιάδες αστυνομικοί των ΜΑΤ βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία πραγματοποιεί εκτεταμένους ελέγχους σε περαστικούς, ενώ στις περιοχές γύρω από το Σύνταγμα δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση από τις δυνάμεις καταστολής παρά μόνο σε διαπιστευμένους φωτογράφους.
Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ , ως "ηγεμόνας" και "κηδεμόνας" της χώρας έρχεται να γιορτάσει μαζί με την συγκυβέρνηση για τις ανθρωποθυσίες 25.000 εργαζομένων στον βωμό της εγχώριας και ευρωπαϊκής τρόικας και με σκοπό να στηρίξει και να επιταχύνει το νέο κύμα βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  Εν τω μεταξύ, μέγα πλήθος πολιόρκησε, το βράδυ της Τετάρτης (17/7), την Βουλή!
Ενώ η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ετοιμαζόταν να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρα, που προβλέπει επί της ουσίας μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και νέα φοροκαταιγίδα για χαμηλά, και μεσαία εισοδήματα, πλήθος λαού, εργαζομένων, ανέργων, και νεολαιών, έκαναν το χρέος, τους, και δήλωσαν έμπρακτα την αντίθεση τους, με ότι ψηφίστηκε, καθώς και με το σύνολο της κυβερνητικής επιλογής, υψώνοντας την φωνή τους και διαδηλώνοντας για την ανάγκη ανατροπής!

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ,στην μεγαλειώδη βραδυνή διαδήλωση με τον έντονο αγωνιστικό παλμό βρέθηκε και πάλι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ!

Εν τω μεταξύ, από τα μεγάφωνα ανακοινωνόταν το κάλεσμα για αύριο Πέμπτη (18/7) 6:30 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Πλ.Κλαυθμώνος ,κατά της επίσκεψης Σόιμπλε, από τον συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και οργανώσεις της Αριστεράς παρά την "χουντικής έμπνευσης" απαγόρευση συναθροίσεων και πορειών.

ΣΤΟ "ΓΥΨΟ" ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ!

Στο "γύψο" οι συναθροίσεις κατά την επίσκεψη του γερμανού υπουργού οικονομικών Β.Σόιμπλε στην Αθήνα! Η επίσκεψη του "ηγεμόνα" και κηδεμόνα της χώρας Σόιμπλε οδήγησε την κυβέρνηση να απαγορεύσει αύριο Πέμπτη (18/7), από τις 9:00 έως τις 20:00, με τελική απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχή της Αθήνας(!!!).Κλείνει μέχρι και η Αττική Οδός για να μην ακουστούν οι φωνές του ελληνικού λαού στον "ηγεμόνα"! Μετατρέπουν τη χώρα σε μπανανία και προτεκτοράτο όπως έκαναν παλιότερα και κατά την επίσκεψη Μέρκελ.

Η Σύμβαση Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρεί ως βασικό δικαίωμα εκείνο του συναθροίζεσθαι και συνεταιρίζεσθαι.

Oυδείς έχει δικαίωμα να απαγορεύει διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις του πλήθους για οποιονδήποτε λόγο.

Δεκάδες χώρες έχουν καταδικασθεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ,επειδή παραβίασαν αυτό το δικαίωμα.

Κι έρχεται τώρα, η δικοματική ελληνική κυβέρνηση και απαγορεύει εκ των προτέρων τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις, την ημέρα που θα επισκεφθεί ο Σόϊμπλε την Ελλάδα.
Ειδικότερα, δεν επιτρέπονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

Β. Αμαλίας (από τη συμβολή της με την Β. Όλγας) - αριστερά Σουρή - συνέχεια Ναυάρχου Νικοδήμου – δεξιά Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη - συνέχεια Αμερικής - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - συνέχεια Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Σούτσου Δ. - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγινίτου - δεξιά Ποταμιανού Ηλία - συνέχεια Ίωνος Δραγούμη - αριστερά Β. Αλεξάνδρου - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - δεξιά Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - δεξιά Αρδηττού - αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών « Ελ. Βενιζέλος » έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κα τεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό 100 μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), όπως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά το μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

O ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

"Κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη Δημοκρατία" σχολιάζει καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, την απαγόρευση συγκεντρώσεων, λόγω της επίσκεψης Σόιμπλε. "Με αφορμή την επίσκεψη Σόιμπλε στη χώρα μας, η κυβέρνηση σπεύδει, για δεύτερη φορά μετά την επίσκεψη Μέρκελ, να απαγορεύσει τις συναθροίσεις αξιοποιώντας χουντικό νομοθετικό διάταγμα, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα φόβου και αποδεικνύοντας, με αυτό τον τρόπο, πόσο τρέμει τη μαζική παρουσία του λαού" σημειώνει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: 

"Καμιά αυταπάτη δεν υπάρχει πια: Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή Δημοκρατία. Και ο λαός δεν θα φοβηθεί, θα τους φοβίσει. Θα υπερασπιστεί και θα αποκαταστήσει τη Δημοκρατία. Η μαζική και ειρηνική συμμετοχή του στα συλλαλητήρια αποτελεί ένα ζωντανό δημοψήφισμα ενάντια στα μέτρα του μνημονίου και στην πολιτική της λιτότητας".

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου