16 Ιουλ 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7 μμ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (17/7) ΣΤΙΣ 7μ.μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


EΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ!


Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, άνεργοι, αυταπασχολούμενοι και νεολαίοι κατέκλυσαν μαχητικά, ενωτικά και ειρηνικά τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της χώρας!  
Με βασικό αίτημα να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής και στρώνει το έδαφος για ένα νέο γύρο ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και τα ήδη λεηλατημένα εισοδήματά του, τα συνδικάτα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα κήρυξαν την Τρίτη(16/7), 24ωρη γενική απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ώρα έγινε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιο Τομέα όρισε τόπο συγκέντρωσης το Μουσείο στις 11 πμ. Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού των ΕΚΘ - ΕΔΟΘ δόθηκε στις 10:30 στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3.

Στις 2 περίπου το μεσημέρι, ολοκληρώθηκαν τα μεγάλα συλλαλητήρια των εργαζομένων, ενώ το ραντεβού των κινητοποιήσεων ανανεώθηκε για απόψε το βράδυ στο Σύνταγμα, όπου, μετά τις 19:00, καλλιτέχνες θα δώσουν συναυλία (διαβάστε παρακάτω το χρονικό των σημερινών συγκεντρώσεων).

Στη σημερινή 24ωρη γενική απεργία κορυφώθηκαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ (15/7) με μεγάλο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και την Τετάρτη στις 7 μ.μ. έξω από το κτήριο της Βουλής -ημέρα κατά την οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι σε αυτά, όπως επίσης και οι μονάδες πρόνοιας και ΕΚΑΒ

 Οι δήμοι θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη γενική απεργία με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10 πμ έως τις 2 μμ σε όλη τη χώρα.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΥΛΗΣ: ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧEΔΙΟΥ-ΤΕΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΤΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Αντισυνταγματικές έκρινε τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου-τέρατος για τους ΟΤΑ το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής. Συγκεκριμένα τις διατάξεις που αφορούν τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, στη δυνατότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προχωρά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων, στη συγκρότηση του Παρατηρητηρίου για την κατάθεση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, γιατί όπως υποστηρίζει το Συμβούλιο καταργείται η οικονομική αυτοτέλεια στους Δήμους.
Επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κρίνει αντισυνταγματική τη διάταξη για την ασυλία των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης έκρινε ως αντισυνταγματικές πολλές εκ των φορολογικών διατάξεων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

1:15 μμ: Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ κρέμασε πανό στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με το σύνθημα: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση. Οχι στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου